10 essentiële huidverzorgingstips voor een egale huid

Voor uw huid zorgen, betekent dat u deze moet behandelen. Zorg ervoor op het juiste moment en op de juiste manier. We onthullen onze zeer geheime huidverzorgingstips voor een natuurlijk egale huid.

TIP
1

Je bent wat je eet

Wat je eet, zie je door je huid heen; een perfecte huidskleur komt van binnenuit. Om een mooie huid te krijgen, moet u ervoor zorgen dat uw dieet het volgende omvat:

- Antioxidanten: fruit en groenten, vooral rode en oranje. Eet vooral veel wortels, ze zijn rijk aan betacaroteen, waardoor je teint een abrikozenglans krijgt.

- Vitamine A of retinol. Zit in wortelen, kaas, eieren en vette vis.

- Vitamine C: de vitamine tegen veroudering. Geeft je een stralende huidskleur. En dat is niet alles: het stimuleert ook de aanmaak van collageenvezels en verstevigt zo je huid.

- Groene thee. Naast zijn verstopping verminderende eigenschappen, stimuleert het de eliminatie van gifstoffen die de teint dof maken. Een van de componenten ervan beschermt de huid zelfs tegen ultraviolette straling.

- Olijfolie. Om de droge leerachtige huid te bestrijden, is er niets beters dan linolzuur, dat voorkomt dat water uit de huidcellen verdampt.

 
TIP
2

Je schoonheidsritueel is ook essentieel

Alle onderstaande stappen zijn cruciaal om een gezonde, egale huid te krijgen.

- Bescherming tegen agressieve invloeden van buitenaf, met name vervuiling. Breng elke ochtend een dagcrème aan. Het hydrateert het gezicht en vertraagt uitdroging, waardoor je een mooie huid krijgt. Kies er een met bescherming tegen de zon en vitamines, om de afweer van je huid te versterken.

- Een oogverzorgingsproduct Sommige ontstoppen de poriën en verminderen wallen voor jonger uitziende ogen en verminderen lijntjes en rimpels.

- Reiniging. Een van onze belangrijkste huidverzorgingstips. Verwijder 's ochtends en' s avonds je make-up om de vervuilende deeltjes en make-up resten te verwijderen die je huid verstoppen. Je huid zal meteen gemakkelijker kunnen ademen.

- Voeden van de huid tijdens de nacht. Het is tijdens de nacht dat de huid zichzelf weer opbouwt en regenereert. Om dit te doen, heeft ze vitamines, vetzuren en hydraterende stoffen nodig van een nachtcrème die vlak voor het slapengaan wordt aangebracht.

- En tenslotte, een essentieel maar vaak vergeten onmisbaar schoonheidsritueel: hydratatie van binnenuit om de huid gladder en voller te maken. Drink veel water, kruidenthee, verse vruchtensappen en smoothies die rijk zijn aan vitamines.