Vaarwel, glimmende huid!

Iedereen houdt van de zomer. Warm weer, zwierige jurken, vakantie, lekker luieren in de zon ... We komen tot rust, we voelen ons goed en als kers op de taart krijgt onze huid die fijne sun-kissed glow. Toch heeft de zomer ook een groot nadeel: je krijgt in de zomer sneller een glimmende huid. Hoe kan je een vette huid tijdens de zomermaanden tegengaan?

TIP
1

Stralend weer, stralende huid?

Zonneschijn en hitte kunnen ervoor zorgen dat je huid haar fluweelzachte, matte uitstraling verliest. De poriën produceren meer talg, waardoor je gezicht er glimmend en vet uitziet. En er is nog een andere boosdoener: transpiratie. Door hitte, stress of inspanning zweet je. Het zweet mengt zich met talg en maakt je huid nog glimmender. Maar maak je geen zorgen: we hebben een plan om deze zomer de strijd aan te gaan met de glimmende huid.
TIP
2

Stappenplan tegen een glimmende huid in de zomer

Stap 1: Zuiver je huid één of twee keer per week. Door een per week een zuiverend kleimasker aan te brengen, ontgif je je huid en worden onzuiverheden verwijderd. Je huid ademt beter, de poriën worden kleiner, mee-eters verdwijnen en de talgafscheiding blijft in balans. Je glimmende, vette huid behoort tot het verleden.

Stap 2: Reinig je huid 's ochtends en 's avonds. Onze talgklieren slaan 's nachts nogal eens op hol, het is dus geen wonder dat je geregeld wakker wordt met een vette huid.

Reinig 's avonds grondig je huid voor een mat resultaat, om zweet en vuil dat zich overdag heeft opgehoopt te verwijderen.

Herhaal dit 's morgens om overtollig talg te verwijderen dat 's nachts werd geproduceerd.

Stap 3: Hydrateer elke dag. Zelfs als je een vette huid hebt is hydratatie essentieel. Kies voor een lichte formule die geschikt is voor de vette huid en snel intrekt. De actieve ingrediënten absorberen talg en zweet en gaan zo een glimmende huid tegen.

Stap 4: Gebruik corrigerende cosmetica. Twee items die niet in je make-uptasje mogen ontbreken: matterend papier (blotting paper) dat absorberende bestanddelen bevat (zoals talk, kaolien en zink) en een matterende, losse poeder die je op elk moment van de dag een fluweelzachte huid geeft. Zo, nu ben je klaar voor het strand!