Make-up voor de gevoelige huid: veroorzaakt je make-up uitbraken?

Heb je een trekkende, rode of prikkende huid die oncomfortabel aanvoelt? Als je een gevoelige huid hebt, ben je waarschijnlijk voorzichtig met het dragen van make-up. Maar met een beetje liefdevolle verzorging, kun je zeker make-up gebruiken om die stralende look te creëren!

tip
1

Gebruik geen producten met irriterende bestanddelen

Een kwetsbare, gevoelige huid heeft de beste producten nodig. Kies verstandig zodat je geen prikkende huid of rode vlekken krijgt. Kies producten die zijn ontworpen voor de gevoelige huid: geurvrij, hypoallergeen en dermatologisch getest. En vermijd allergie veroorzakende pigmenten naast andere stoffen of parabenen die uitbraken kunnen veroorzaken. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het komt allemaal neer op een aanpak van minder is meer. Hoe minder bestanddelen, hoe vriendelijker het product voor je huid is.
tip
2

Bereid je huid voor voordat je make-up aanbrengt

De gouden regel voorafgaand aan make-up, ongeacht het huidtype, is reinigen en verzorgen. Make-up zit beter op een brandschone huid. Een gevoelige huid is vatbaar voor uitbraken en als je de reiniging overslaat, worden puistjes, rode vlekken en jeuk alleen maar erger. Dus begin met het reinigen van je huid met een kalmerend product met een hoge tolerantie, dat geen parfums, conserveermiddelen of oppervlakte-actieve stoffen bevat. Probeer een reiniger te gebruiken die niet hoeft te worden afgespoeld, aangezien kalk in leidingwater te hard is voor de gevoelige huid. Gebruik daarna een gezichtscrème voor de gevoelige huid die eventuele ontstekingen kalmeert en als make-up primer werkt. Voor extra comfort trakteer je je gezicht eenmaal per week op een masker voor de gevoelige huid en een scrub met fijne korrel.
tip
3

Kies geschikte make-up

Gebruik niet zomaar een product! Tegenwoordig zijn er tal van producten die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid. Pas bijvoorbeeld op bij het kiezen van een foundation: niemand wil een huid die zo vervelend jeukt door een ongeschikte foundation. Houd het op een niet-comedogene foundation die je huid niet uitdroogt en gebruik bij het aanbrengen een spons of kwast. Gebruik foundations die dermatologisch zijn getest en kalmerende actieve bestanddelen bevatten. Op mineralen gebaseerde of vloeibare texturen helpen uitbraken te voorkomen. Onze tip? Voeg een beetje gezichtscrème toe aan je foundation voor extra hydratatie. Eenmaal klaar kun je je make-up fixeren met een pompje mistspray waardoor je huid gedurende de dag comfortabel blijft aanvoelen.

Als het gaat om oog make-up, dan wil je een uitgelopen effect en mascarasporen onder je ogen voorkomen.

Neem daarom de tijd om naar de juiste formules te zoeken! Wat oogschaduw betreft, gebruik je lichte, vloeibare texturen in plaats van vette, waardoor gevoelige oogleden opzwellen.

Tot slot onze lippen: onze lippen hebben geen opperhuid en hydrolipidenlaag, wat betekent dat deze extreem kwetsbare zone het het zwaarst te verduren heeft.

Ze hebben net zoveel liefdevolle zorg nodig als de rest van ons gezicht. Begin met het aanbrengen van een verzorgende lippenbalsem of een beetje karitéboter en laat dit een paar minuten intrekken. Gebruik daarna een lippenstift zonder conserveringsmiddelen of allergie-veroorzakende pigmenten. Je kunt ook een lippenstift proberen die herstellende actieve bestanddelen bevat voor een eenvoudige weg naar de perfecte lippen!
tip
4

De gouden regels

Dus je hebt je reiniger, hydraterende crème en make-up uitgezocht... Om er zeker van te zijn dat niets al je harde werk belemmert een aantal tips:

- Leen make-up niet van of uit aan anderen - Doe de doppen er na gebruik weer op, want stof en vuil zijn perfecte broedplaatsen voor vervelende insecten - Bewaar je make-up op een droge plaats, zodat bacteriën zich niet vermenigvuldigen en je toch al kwetsbare huid beschadigen - Was borstels en sponzen na elk gebruik met water en zeep of een make-upborstelreiniger.