Hoe kies ik de juiste afslankcrème?

Ga je op strandvakantie ? Wil je er goed uitzien in je badpak? Geen zorgen, hier lees je alles over hoe je je huid steviger kan maken met behulp van een beetje cosmetica.

Behandeling om gewicht te verminderen

Sommige delen van het lichaam zoals de heupen, billen, dijen en buik slaan gemakkelijk vet op. Deze lichaamsdelen zijn hierdoor gevoelig voor cellulitis, waarbij de huid eruit gaat zien als de schil van een sinaasappel. Dit is echter niet het enige probleem, vaak wordt er ook te veel water vastgehouden en is er sprake van een slechte bloedsomloop. Wat je hiervoor nodig hebt is een crème tegen waterretentie die de vochtafdrijving bevordert en het verlies van vetafzettingen versnelt. Het belangrijkste en meest bekende actieve bestanddeel in dit soort crèmes is cafeïne. Dergelijke crèmes kunnen ook ruscus bevatten, een plant die bekend staat om zijn vochtafdrijvende eigenschappen, vlierbes om zwellingen te verminderen, groene thee en druivenextract om de huid te verstevigen. Bij regelmatig gebruik verbeteren je contouren, wordt cellulitis verminderd en zien je heupen en dijen er verfijnder uit.

Behandeling tegen het opslaan van vet in het lichaam

Wanneer het lichaam vet niet goed kan verwijderen, wordt dit opgeslagen in de cellen. Onder invloed van deze vetcellen verliest de huid haar stevigheid en ontstaat er een 'sinaasappelschileffect'. Als het vetweefsel te dik is, kan je best een vetreducerende crème gebruiken om te voorkomen dat er meer vetten in het weefsel worden afgezet. De crème kan ook voor een vermindering van vet zorgen. In zulke producten worden bestanddelen gebruikt die voorkomen dat vetten worden opgeslagen in de cellen, zoals L-carnitine en bepaalde polyfenolen. De huid verliest haar oranje kleur en wordt steeds steviger en strakker, waardoor je er beter uit gaat zien.

Liftende behandeling voor een egaliserend effect

Als we de leeftijd van 30 passeren wordt cellulitis steeds beter zichtbaar. Dit komt niet doordat we bijkomen, maar door een steeds dunner en minder soepel wordende huid. Het lichaam maakt namelijk steeds minder collageenvezels aan als we ouder worden. Voor een huid met slappe weefsels, die zijn elasticiteit en stevigheid heeft verloren, is het noodzakelijk om een verstevigende crème te gebruiken. Kies voor een behandeling op basis van retinol, soja en bruin zeewier. Dit zijn ingrediënten die de aanmaak van cellen gaan stimuleren die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid van de huid. Zo wordt de huid weer steviger en gladder en worden rondingen verminderd.