De veertig voorbij — wat betekent dat nu juist voor mijn huid?

40 is het nieuwe 30! Hoe dan ook hebben we wel allemaal opgemerkt dat de tijd een effect kent op onze huid. Rimpeltjes verschijnen, de huid verliest aan veerkracht en wordt wat slapper... Eens de veertig voorbij horen we anders met onze huid om te gaan, en dat houdt dus ook in dat we op zoek dienen te gaan naar andere, meer aangepaste huidverzorgingsproducten.

Wat je huid zoal ondergaat eens je de veertig voorbij bent

Als je jouw huid in jouw dertiger jaren steeds flink tegen de zon hebt beschermd, dan ziet jouw huid er waarschijnlijk niet zo erg anders uit. Hoe dan ook zal jouw huid onderhevig zijn aan heel wat natuurlijke biologische veranderingen. Deze zijn genetisch bepaald en maken een belangrijk deel uit van het huidverouderingsproces. Hoewel dit proces nauwelijks merkbaar is tussen de 25 en 30, komt het plots in een stroomversnelling eens de veertig voorbij, als gevolg van hormonale veranderingen. Een gebrek aan slaap toont zicht meteen in de vorm van een vale doffe uitstraling met donkere kringen, die ook moeilijker weg te werken zijn. Onze huid voelt minder soepel en minder stevig aan. Het resultaat? Diepere en meer zichtbare rimpeltjes (vooral rond de ogen en mond), steeds opvallender wordende nasolabiale plooien — ook wel wanglijnen genoemd —, de huid op de wangen zakt wat meer weg met steeds weer die wallen onder de ogen, en ons gezicht verliest aan vorm en definitie. Dit komt deels door de beruchte 'expressielijnen' die zich geleidelijk aan vormen, en uiteindelijk voorgoed deel zullen uitmaken van onze huid. We zijn dus op een leeftijd gekomen waarbij we beseffen dat anti-ageingbehandelingen een echte must zijn.

Schoonheidstips voor 40+

Dus, hoe kunnen we een jeugdige 'glow' en een perfecte huid behouden eens we de Big 40 voorbij zijn? Bescherm allereerst je huid tegen zonlicht! Blootstelling aan uv-stralen versnelt de veroudering van de huid en veroorzaakt levervlekjes. Kies voor antioxiderende crèmes met beschermende actieve bestanddelen om schade door uv-straling en vervuiling tot een minimum te beperken. Zeg vaarwel tegen jouw gebruikelijke verzorgingsproducten en kies in de plaats daarvan voor een huidherstellend en regenererend verzorgingsproduct, en breng met name zowel 's ochtends of ' s avonds een anti-ageing crème aan. En ja hoor, ook nachtcrèmes die speciaal werden ontwikkeld om onze huid te helpen regenereren dien je voortaan toe te passen. Aangezien je huid nieuwe cellen aanmaakt wanneer je slaapt, doe je er goed aan dit proces kracht bij te zetten. Serums zijn echte beauty toppers om het verouderingsproces tegen te gaan, omdat ze twee keer zoveel actieve bestanddelen bevatten dan een crème. Kies ook voor een oogcontourbehandeling om wallen en tekenen van vermoeidheid weg te werken (de huid rond onze ogen is vier keer dunner dan de rest van onze gezichtshuid), met daarnaast ook nog een lipcontourcrème om de strenge lijntjes rond je mond aan te pakken. En last but not least, laat de sigaretten - het is nooit te laat om daar voorgoed mee te stoppen!