Geef je zomer een boost met kokosolie

Kokosnoot staat niet alleen bekend om zijn heerlijke, dorstlessende water. Het is ook een beauty must-have. Kokosolie zit boordevol gezonde eigenschappen – ontdek ook wat deze olie voor jou kan doen.

Wat is kokosolie?

Kokosolie is een olie verkregen uit versgeperst kokospulp en heeft een heerlijke verleidelijke zoete geur. De consistentie varieert: bij verhitting wordt de olie vloeibaar en krijgt hij een gladde en vettige textuur. Op kamertemperatuur stolt de olie. Kokosolie zit boordevol fenolzuur en vetzuren die antioxiderende, ontstekingsremmende, gladmakende en herstellende effecten hebben. Ook zit kokosolie vol met vitamine E – essentieel voor een gezonde huid en haar – en heeft de olie een antibacteriële werking. Kokosolie is dan ook een effectief middel tegen huiduitslag en jeukende huid zoals dermatitis. Kokosolie verdient absoluut een plekje in je badkamerkastje!

Kokosolie en lichaamsverzorging

Kokosolie is uitermate vochtinbrengend, voedend, hydraterend en kalmerend. De antioxidanten gaan veroudering van de huid tegen en maken de huid strakker. Je huid wordt weer stralend! En je waant je in de tropen met die onmiskenbare, verrukkelijke kokosgeur. Je kunt het op je gezicht en oogcontouren aanbrengen door een paar druppels aan je vochtinbrengende crème toe te voegen. Kokosolie is ook geweldig om de huid te reinigen. Breng de olie met watten aan over het hele gezicht, wacht een paar minuten en was de huid daarna met warm water en milde zeep. Bovendien doet kokosolie wonderen op droge plekken zoals knieën, ellebogen, benen en hielen. Resultaat: een huid zo mooi als een Polynesische prinses!

Kokosolie en haarverzorging

Kokosolie is rijk aan vitamine E, vitamine K en ijzer. De olie voedt het haar, waardoor het dikker en glanzender wordt. Voor een herstellende werking breng je wat kokosolie aan vóór het wassen met shampoo of als leave-in conditioner. Kokosolie is perfect voor droog en beschadigd haar, omdat het gemakkelijker in de haarschachten wordt opgenomen dan sommige andere oliën. Kam een kleine hoeveelheid door het haar tot aan de punten en laat het een nacht intrekken. Was de olie 's ochtends met een zachte shampoo uit. Bij normaal haar kun je een paar druppels toevoegen aan je shampoo, maar probeer de haarwortels te vermijden. Kokosolie is rijk aan vitamine E, vitamine K en ijzer. De olie voedt het haar, waardoor het dikker en glanzender wordt. Voor een herstellende werking breng je wat kokosolie aan vóór het wassen met shampoo of als leave-in conditioner. Kokosolie is perfect voor droog en beschadigd haar, omdat het gemakkelijker in de haarschachten wordt opgenomen dan sommige andere oliën. Kam een kleine hoeveelheid door het haar tot aan de punten en laat het een nacht intrekken. Was de olie 's ochtends met een zachte shampoo uit. Bij normaal haar kun je een paar druppels toevoegen aan je shampoo, maar probeer de haarwortels te vermijden.