Zonnebrandcrème is een must, zelfs als je een duik neemt

Op vakantie willen we onze schoonheidsroutine graag verlichten. Zelfs als we van plan zijn om de tijd te verdelen tussen zee en zwembad, is het essentieel dat we onze huid beschermen.

Tip
1

Bescherm de huid voordat je een duik neemt

Breng 's ochtends als eerste een vochtinbrengende serum aan. Dit geeft de huid de tijd om het volledig op te nemen. Tip: hoe eerder hoe beter, want het zal minder snel afschilferen als je zonnebrandcrème aanbrengt. Smeer je hele lichaam vervolgens in met een zonnebrandcrème met zowel uv A- als uv B-filters.

Vergeet je handen (om pigmentvlekken te voorkomen) en voeten niet, die bij verbranding door de zon enorm pijn kunnen doen. Let ook op je oren, voorhoofd, wangen, neus en kin. Als je van plan bent om te gaan waterfietsen, windsurfen, surfen of waterskiën, kies dan een zonnebrandcrème die gericht is op kinderen: wit en waterbestendig. Je krijgt er een gebronsde gloed van en je voorkomt schade door de zonnestralen.
Tip
2

Eenmaal uit het water is het tijd voor herstel

Het effect van licht dat door water en zand wordt weerkaatst, zorgt ervoor dat we veel sneller bruin worden. Eenmaal terug van het strand verwijder je alle make-up en spring je onder de douche om restanten zonnebrandcrème en zout af te spoelen. Gebruik een verzorgende, kalmerende douche-olie die verrijkt is met vochtinbrengende actieve ingrediënten.

Eindig met een aftersun die de huid herstelt en eventuele verbranding door de zon kalmeert. Kies hiervoor een lotion of een droge olie. De hele dag je ogen samenknijpen tegen de zon betekent dat je voor je oogcontouren moet zorgen. Dit is een kwetsbaar deel van het gezicht en je wilt je zomer niet afsluiten met kraaienpootjes. Herstel en hydrateer deze zone om zo lang mogelijk een frisse, jeugdige uitstraling te behouden.