Zo vind je je foundation shade match

Ja, the struggle is real. Of toch als het er op aankomt om je juiste foundation-match te vinden. Maar vooraleer je een spontane zenuwinzinking krijgt, hebben we goed nieuws – we hebben een oplossing!

ZO BEPAAL JE JE HUIDTINT Laten we bij het begin beginnen: eerst en vooral moet je weten wat je huidtint is. Je huidtint verwijst naar de natuurlijke kleur van je gelaat en gaat van porselein-wit tot diep-donker. Wij leggen je uit hoe je kunt bepalen waar je huidtint zich op die schaal bevindt. Heb je een erg bleke huidtint… dan heb je ongetwijfeld wel eens te horen gekregen dat je wat weg hebt van een porseleinen pop. _x000b_Heb je een lichte huidtint… dan ben je nog steeds bleek – maar gewoon net iets minder bleek dan je porselein-getinte vrienden._x000b_Heb je een medium huidtint… dan bevind je je letterlijk in het middelpunt. Jouw huidtint is niet super-donker of super-licht, maar bevindt zich ergens daar tussen._x000b_Heb je een diepe huidtint…dan heb je een donker gelaat. Bonus tip: Focus op de zone vlakbij je kaaklijn en niet op de zone bij je wang. Die laatste is doorgaans meer gepigmenteerd en verzadigd met een natuurlijke blush en dus minder representatief voor je echte huidtint._x000b__x000b_

Zo vind je je foundation shade match

ZO BEPAAL JE JE ONDERTOON Je huidtint inschatten is één ding, je ondertoon bepalen een ander. Het verschil tussen beiden? Je huidtint heeft betrekking op je gelaat en de kleur van je huid, terwijl je huidondertoon betrekking heeft op de kleuren die door je huid komen en een impact hebben op de kleur van je huid in het algemeen. De ondertonen van je huid zijn koud, warm of neutraal. Koude ondertonen in je gelaat herken je aan een blauwe of roze tint, terwijl warme ondertonen meer geel of goud uitschijnen. Als je ondertonen neutraal zijn dan bevind je je in het midden van dit spectrum —niet te blozend, noch te vaal. Probeer deze makkelijke trucjes om je ondertoon te bepalen: Tip #1: Kijk naar de binnenkant van je arm. Zien je aders er blauw- of paarsachtig uit? Dan heb je een koele ondertoon. Zien ze eerder groenig, dan heeft je huid een warme ondertoon. Niet zeker? Dan heb je wellicht een neutrale ondertoon. Tip #2: Houd iets wit vlak naast of tegen je huid. Kies voor iets dat echt kraakwit is, zoals een papieren blad en houd het langs je gezicht om het mysterie op te lossen. Het wit zou op die manier moeten duidelijk maken welke kleuren in jouw gezicht het meest uitgesproken zijn. Ziet je gezicht er ineens roze of blauw uit, dan heb je een koele ondertoon. Geel? Dan heb je een warme ondertoon. Ziet je gezicht er eerder grijs uit, dan ben je neutraal. Tip #3: Haal je garderobe even voor je ogen. Denk eens aan de kledingstukken die je het meeste complimenten opleveren. Kun je sowieso op een compliment rekenen als je iets bruin, donkergroen of oranje aan hebt? Dan is je ondertoon wellicht warm. Word je onder de complimenten bedolven elke keer je iets rosé, roze of pastelkleurig draagt, dan is het veilig om te stellen dat je een koude ondertoon hebt. Krijg je complimenten ongeacht wat je draagt (lucky you!) – dan heb je misschien een neutrale ondertoon – of gewoon uitmuntend goede smaak.

UVB, responsible for tanning

ZO VIND JE JE PERFECTE FOUNDATION MATCH Om jouw Accord Parfait shade te bepalen, moet je zowel je huidtint als je huidondertoon kennen. Aangezien dat ondertussen geen probleem meer kan zijn, zou ook het kiezen van je foundation shade match kinderspel moeten zijn. De L’Oréal Paris Accord Parfait Foundation heeft tinten in alle drie ondertonen (warm, koud en neutraal) gaande van bleek tot diep. Voeg gewoon je huidtint aan je ondertoon toe en je hebt je match!