Zo houd je je haarkleur in topconditie tussen je kappersafspraken door

Niets wat zo kostbaar is als je tijd. En je haren, natuurlijk. Ons hoef je niet te vertellen dat tijdig bij de kapper geraken om je haren te laten kleuren een grote uitdaging kan zijn.

Vermijd warme douches Warm water droogt niet alleen je huid uit, het kan ook stilletjes het leven uit je haarkleur halen. De temperatuur opent je haarfollikels waardoor je kostbare kleur – samen met vocht – vrij komt. Probeer daarom niet té warm te douchen en spoel je haren altijd uit met zo koud mogelijk water. Dit zal ervoor zorgen dat je haarschubben mooi sluiten. Zo vergrendel je de voedingsstoffen en het vocht in je haar. Het resultaat? Je kleur langer zal houden, je haarlokken zullen mooi glanzen doordat de cellen ‘platter’ liggen en je haar blijft beter gehydrateerd waardoor je dus ook kapotte puntjes vermijdt. Win-win-win!

Zo houd je je haarkleur in topconditie tussen je kappersafspraken door

Beperk warme styling tools Wat geldt voor de temperatuur van je douche, geldt eens te meer voor de temperatuur van je stijltang, krultang en haardroger. Hoe meer je ze gebruikt, hoe sneller je kleur zal vervagen. Beperk hun gebruik dus tot een minimum. De eerste week na ja kleuring kun je ze best volledig links laten liggen. Wil je ze nadien terug gebruiken om je haar te stylen, zorg er dan altijd dat je ze voldoende beschermt alvorens ze bloot te stellen aan de warmte.

UVB, responsible for tanning

Dipje in het zwembad? Grote dip voor je haar Hoe zeer we ook van het zwembad houden, goed voor je haar is het niet, zelfs al kleur je je haren niet. Chloor is een chemisch blekend middel dat gebruikt wordt om zwembaden te reinigen en helaas nefast is voor je haarkleur: de kleur zal als het ware van je haren gestript worden. Blond haar zal daardoor veelal een groenige tint krijgen, terwijl donkere kleuren eerder dof worden, uitdrogen en hun glans verliezen. Wil je je haarkleur geen al te grote dip bezorgen terwijl je zelf van een dipje in het zwembad geniet? Kies dan voor een good old fashioned badmuts. Of zorg ervoor dat je je haren vlak ervoor nat maakt in de douche en een conditioner aanbrengt zonder uit te spoelen. Die creëert een soort van tijdelijke barrière tussen je haar en het chloorwater zodat het niet kan doordringen. Spoel meteen na het zwemmen je haren extra grondig uit en breng voor een eventueel volgend dipje opnieuw eerst conditioner aan.