Tips om je gezichtsolieserum te gebruiken, je nieuwe BFF!

Serums zijn al een tijdje geleden onze badkamers binnengedrongen, tot grote vreugde van onze huid! En we zijn dol op de variant met olie... Lees hier waarom!

tip
1

Serums, puur genieten

Gezichtsserums worden de laatste jaren steeds populairder. Dat komt voornamelijk door hun hoogwaardige formules die een recordaantal of een hoge concentratie aan actieve bestanddelen bevatten die de huid sneller kunnen doordringen dan gewone crèmes. Wat is een serum? Serums zijn de krachtige F1-kampioenen van de cosmeticawereld! Ze hebben een hogere concentratie aan actieve bestanddelen dan crèmes en worden gemakkelijker opgenomen, waardoor ze een krachtige aanvulling zijn op elke dagelijkse schoonheidsroutine. Bovendien helpen serums de werking van andere producten te versterken en te stimuleren, waardoor ze een schoonheidsmaatje worden dat onze huid graag opneemt.
tip
2

Olieserums, een goddelijke nieuwe textuur

Eerst kwamen er lichaams-, haar- en reinigingsoliën, gevolgd door revolutionaire gezichtsoliën. Deze superheldenserums combineren specifieke actieve bestanddelen (anti-aging, hydraterend, zuiverend, verhelderend, tegen onzuiverheden) met alle voordelen van een olie. Met andere woorden, ze hebben al het goede van serums gecombineerd met de voedende, herstellende en regenererende eigenschappen van oliën.


Gezichtsoliën zijn geweldig voor de huid, omdat ze de opperhuid beschermen met een hydrolipidenlaag die uit balans raakt naarmate we ouder worden.

Ze vullen dan ook het lipidegehalte van onze huid aan. Een herstellende en voedende verzorging, perfect aangepast aan de huid en vermengbaar met essentiële oliën of lipofiele bestanddelen zoals vitamine A en E. Als extra bonus laten hun ultralichte formules je huid niet vettig aanvoelen. Simpel gezegd, olieserums zijn een no-brainer als het gaat om schoonheid.
tip
3

Wie zou een olieserum moeten gebruiken?

Alle huidtypes zijn dol op olieserums: er zijn genoeg formules op de markt om aan ieders behoeften te voldoen. Je hoeft er enkel eentje te kiezen dat geschikt is voor jouw huidtype: voedend en verzachtend voor de droge huid, verhelderend voor de normale huid, samentrekkend voor de vette huid en grove poriën en ten slotte gladmakend en regenererend voor de rijpere huid.


Deze krachtige, supergeconcentreerde olieserums zijn ontworpen om de huid te verwennen (balans herstellend, tegen onzuiverheden en anti-aging) dus je kunt ze best 's nachts aanbrengen in plaats van je gebruikelijke crème. Dit geeft onze huid de tijd om te profiteren van hun goedheid, zodat we wakker worden met een prachtige, perzikkleurige gezichtshuid.
tip
4

Hoe kun je gezichtsolie gebruiken? Enkele tips.

Olieserums zijn een huidverzorging met meerdere werkingen. Ze kunnen dag- en nachtcrèmes vervangen en kunnen aan maskers worden toegevoegd om hun eigenschappen te versterken. Je kunt ook een paar druppels aan je make-up toevoegen voor een gezonde, gehydrateerde gloed. Dep ze voorzichtig met je vingertoppen op je gezicht. Dit stimuleert het binnendringen in de huid, terwijl je bloedsomloop een goede boost krijgt.


De bonus? Deze nieuwste generatie oliën is veel lichter en fijner dan lichaamsoliën, wat betekent dat je huid ze makkelijk kan absorberen. Je hoeft dus niet te wachten tot ze in je huid doordringen. Ze zijn geweldig als je haast hebt, want ze trekken direct in, zodat je je make-up meteen kunt aanbrengen!