Zeven schoonheidstips om de huid wakker te schudden

Lange dagen, korte nachten? Dit is direct zichtbaar aan de huid, in de vorm van een doffe huidskleur, fijne lijntjes en donkere kringen. Lees hier de zeven schoonheidstips om je huid een fris, wakker uiterlijk te geven.

TIP
1

Was je gezicht met koud water

Koud water heeft een magisch effect op de huid. Het verwijdert wallen, stimuleert de bloedsomloop, verstevigt, vernauwt de poriën en kalmeert de ogen en oogleden. Bovendien is het een super verfrissende manier om wakker te worden! Als je niet al te gek bent op de kou, besproei je gezicht dan met bronwater op kamertemperatuur. De schok zal minder zijn en het zit boordevol mineralen.
TIP
2

Probeer korenbloemwater

Het is een krachtig, rustgevend decongestivum en verricht ook wonderen bij donkere kringen onder de ogen. Breng een ruime dosis korenbloemhydrolaat (bloemenwater) aan op een wattenschijfje en klop het zachtjes rond de oogcontour. Het dringt in slechts enkele seconden door de huid en eventuele wallen of donkere kringen zijn in een oogwenk verdwenen.
TIP
3

Gebruik 's ochtends als eerste een zuiverende toner

Een toner is rijk aan zuiverende etherische oliën (pepermunt, citroen, rozemarijn, tijm) en verwijdert overtollig talg dat 's nachts wordt afgescheiden. Het is dit talg dat de poriën kan verstoppen en je huid een doffe kleur kan geven.
TIP
4

Neem een verkwikkende massage

Is het je nooit opgevallen dat je gezicht er bij het ontwaken vaak gezwollen uitziet? Dit is fysiologisch bepaald: als je ligt, kan het water moeilijker door het gezicht circuleren. Om de watercirculatie te stimuleren, masseer je je gezicht met een draaiende bewegingen. Een verkwikkende massage verwijdert wallen, stimuleert de doorbloeding, verlicht stress en maakt je huid echt wakker.
TIP
5

Breng een hydraterende crème aan

We weten allemaal dat hydratatie absoluut noodzakelijk is voor een stralende huid. Onze huid heeft, net als bloemen, water nodig om weer op te leven en in perfecte conditie te zijn. Kies voor een hydraterende formule tegen vermoeidheid, die niet alleen de huid kalmeert, maar ook de huidskleur verfijnt en eventuele onzuiverheden gladstrijkt.
TIP
6

Breid je routine uit met een oogcontourcrème

Ochtendmoeheid is het duidelijkst zichtbaar rond de ogen. Donkere kringen, fijne lijntjes, wallen... deze zone heeft vaak een helpende hand nodig. Breng een oogcontourcrème aan die rijk is aan cafeïne, peptiden of algenextracten. Dit verwijdert wallen, revitaliseert en kalmeert de ogen.
Tip
7

En voor een beetje extra hulp, vervals je glans

Dep bij het aanbrengen van je make-up een beetje verlichtende concealer onder de ogen, op je neus en op je kin. Dit zal je huidskleur onmiddellijk opvrolijken.