Zeg vaarwel tegen die rimpeltjes op je voorhoofd

Rond de leeftijd van dertig beginnen onze gezichtsspieren geleidelijk aan te verslappen. Ook verliest onze huid aan veerkracht en worden de eerste rimpeltjes zichtbaar... op je voorhoofd! Wat vervelend! Informeer je je via onze gids over hoe je juist deze rimpeltjes kan aanpakken (en nee, hier komt geen operatie aan te pas).

Horizontale lijnen op het voorhoofd en fronslijnen tussen onze wenkbrauwen; wat vervelend dat deze rimpels zich net daar in het midden van ons gezicht vormen. Hierdoor zien we er al snel kwaad of vermoeid uit. Maar er zijn manieren om de verschijning van deze voorhoofdrimpels evenals de spiersamentrekkingen rond de wenkbrauwen tegen te gaan, om de natuurlijke uitstraling van onze gezichtshuid te herstellen en haar oorspronkelijke glans te herwinnen.
TIP
1

Als eerste stap hoor je altijd een dag- en nachtcrème aan te brengen

Kies voor een vochtinbrengende antirimpelcrème, want de huid droogt steeds sneller uit eens de 30 voorbij. Breng de crème aan op je gezichtshuid en verdeel het in de richting van je rimpels mee: van neus tot voorhoofd voor fronsrimpels, en horizontaal voor rimpels op je voorhoofd. Een dagcrème zal je huid verstevigen en opvullen, terwijl een nachtcrème jouw huid zal rehydrateren en de poriën vernauwt terwijl je gewoon kan genieten van een beautyslaapje.

TIP
2

Ontdek de magische wereld van serums

In vergelijking met crèmes bevatten serums een veel hogere concentratie aan actieve bestanddelen, en kennen ze ook een effectievere werking tegen rimpeltjes. De actieve bestanddelen vullen rimpeltjes op en verbeteren de algehele huidskleur, dus waar wacht je nog op? Kies een serum uit dat hyaluronzuur bevat, want dit is het nummer 1 bestanddeel om je huid weer voller te maken.
TIP
3

Probeer eens een doe-het-zelf-peelingbehandeling uit

Hiervoor hoef je niet naar de dermatoloog. Je kan een peeling op basis van glycolzuur zelf in eigen huis vanuit het comfort van je badkamer uitproberen. Hiermee worden dode cellen van de huid verwijderd, waarna de celvernieuwing een boost krijgt. Om tot een optimaal resultaat te komen, pas je deze peeling best wekelijks toe op een grondig gereinigde huid. Stop echter als je merkt dat je huid geïrriteerd raakt.
TIP
4

Massage- en gezichtsoefeningen

Je traint je lichaam, dus waarom niet jouw gezichtsspieren? Je kan deze oefeningen al makkelijk in huis, of waar dan ook, toepassen. Om de verschijning van fronsrimpels tegen te gaan, hoor je jouw wijs-, middel- en ringvinger op elke wenkbrauw te plaatsen en deze vervolgens met lichte druk naar buiten toe te bewegen terwijl je fronst. Pas de druk lichtjes toe gedurende een aantal seconden en herhaal deze handeling 10 keer. Om rimpels op het voorhoofd te verminderen, hoor je jouw vingertoppen op het voorhoofd te plaatsen en deze dan naar boven toe glad te strijken. Probeer tegelijkertijd je ogen te sluiten zonder dat je jouw wenkbrauwen fronst. Hou deze positie aan voor ongeveer 10 seconden en laat dan los.