Welke nachtcrème past het beste bij mijn huidtype?

We dromen er allemaal van om zo fris als een madeliefje wakker te worden, met een heldere huid en een mooie uitstraling. Dus hoe kan je die dromen werkelijkheid laten worden? Met de juiste nachtcrème kan je tot die perfecte huid komen.

Waarom is een nachtcrème belangrijk?

Het is niet voldoende je huid enkel en alleen 's ochtends te hydrateren... ook hoor je dit 's nachts voor het slapengaan te herhalen. Zorg er dus voor dat je deze fout niet maakt! Nachtcrèmes staan in voor het verbeteren van de kwaliteit van onze huid zodat de huid zich 's nachts kan herstellen en vernieuwen. Zo maakt onze huid gebruik van een aantal rustige uurtjes om de schade te herstellen die wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf, zoals vervuiling, tabaksrook, zonlicht en stress. Onze huid herstelt zich 's nachts drie keer sneller dan overdag. Deze celvernieuwing bereikt haar hoogtepunt tussen 02.00 uur en 04.00 uur. Haal daarom het beste uit al die uurtjes slaap!

Het verwijderen van je make-up is een essentiële stap!

Als je jouw make-up niet verwijdert en je huid niet dagelijks reinigt, zullen er na verloop van tijd vlekjes op je gezichtshuid verschijnen, veroorzaakt door een teveel aan talg. Ook speel je zo de verschijning van rimpeltjes en opgehoopt vuil in de poriën in de hand. Het resultaat is het volgende: een doffe huidskleur. Je huid zal er vervolgens erg uitgedroogd uitzien. Het overgrote deel aan make-upremovers reinigt niet alleen je gezichtshuid door haar te ontdoen van onzuiverheden, maar zorgt er ook voor dat ze zacht, soepel en gehydrateerd blijft aanvoelen.

Nachtcrème is essentieel

Wat doet het juist voor je huid? Het biedt bescherming tegen vrije radicalen, herstelt de huidschade die werd aangericht door de alledaagse invloeden van buitenaf en gaat tekenen van huidveroudering tegen. Het aanbrengen van een nachtcrème voor je 25e levensjaar heeft niet veel zin. Maar vanaf de leeftijd van 30 jaar heeft je huid wat extra verzorging nodig en kan je kiezen uit een hele reeks producten. Kies voor producten die mooi aansluiten bij de verzorging die jouw huidtype nodig heeft: anti-rimpel, regenererende, anti-vermoeidheid, hydraterende werking — aan jou de keuze. De rijpere huid heeft nood aan bepaalde actieve bestanddelen, waaronder vitamine C, AHA's, glycolzuur en hyaluronzuur, die zich specifiek richten op de tekenen van huidsveroudering. Ook kan je eerst een serum met hoge concentratie actieve bestanddelen aanbrengen, zodanig dat je nachtcrème nog doeltreffender inwerkt op je huid.

Oogcontourcrèmes

Deze kwetsbare zone hoor je dagelijks te hydrateren. Op die manier ga je tekenen van vermoeidheid en veroudering grondig tegen. Vanaf de leeftijd van 20 kan je een product aanbrengen dat zich richt op het gladstrijken van fijne lijntjes op de huid van de oogcontouren. Dit product voorziet een boost aan hydratatie en volume. Deze zone is extra gevoelig. Het is daarom belangrijk dat je hier enkel producten aanbrengt die speciaal voor deze huidzone ontwikkeld werden en niet-irriterende actieve bestanddelen voorop plaatsen. Wanneer je deze simpele stappen toepast in je verzorgingsroutine, ontwaak je elke ochtend met een perfecte en mooie huid.