Waarom zouden we zonnebescherming dragen tijdens de herfst?

Schoonheidstips voor de herfst: we doen het allemaal - we smeren alleen een zonnebrandcrème op als we naar het strand gaan of besluiten om in de achtertuin te zonnebaden. Dat is een GROTE fout! Dit is de reden waarom je het hele jaar door zonnebescherming moet dragen.

uv-stralen zijn niet seizoensgebonden!

We zijn allemaal wel eens teruggekomen van een zomervakantie waarna we onze zonnebrandmiddelen hebben weggegooid. Maar nu niet meer...Zelfs als de oktoberzon niet heet aanvoelt, zijn de stralen nog steeds schadelijk. Hier zijn onze schoonheidstips voor de herfst. uv B-stralen ijn zwakker in de herfst, maar de uv A-stralen die verantwoordelijk zijn voor rimpels en veroudering van de huid zijn in november net zo hevig als in juli. Buiten een kopje koffie drinken zonder zonnebescherming kan net zo schadelijk zijn als zonnebaden onder een tropische zon!
 

Draag zonnebescherming die geschikt is voor de herfst

Je kunt natuurlijk ook dezelfde zonnebescherming als voor de zomer gebruiken. Maar het is niet nodig om in de herfstmaanden een SPF 50 toe te passen. Een SPF 30 is prima - zorg er alleen voor dat deze filters heeft die beschermen tegen zowel uv A- als uv B-stralen. Zonnebrandcrèmes voor de herfst moeten vochtinbrengende bestanddelen bevatten, zoals glycerine en hyaluronzuur, die ervoor zorgen dat je huid comfortabel en soepel aanvoelt tijdens koude, vochtige maanden. Nog beter, kies voor formules met vitamine C en E of actieve ingrediënten die veroudering tegengaan.
 

Hoe zit het met huidverzorgingsbehandelingen die een SPF bevatten?

Verzorgingsproducten die een SPF bevatten, versterken de beschermende werking van een zonnebrandcrème. Naast het aanbrengen van make-up over een zonnebrandcrème, zullen ze een beschermende barrière toevoegen om de stralen op afstand te houden. Dat gezegd zijnde: enkel een zorgvuldig aangebrachte zonnebrandcrème zal het gewenste resultaat geven als je voor een langere periode in de zon zit.