Vloeibare huidverzorgingsproducten vergeleken met de standaard vochtinbrengende crème

Een mooie huid, wie wil dat nu niet? Maar wat is nu effectiever: vloeibare huidverzorgingsproducten of de standaard vochtingbrengende crème? Hier zetten we het even op een rijtje !

De ontluikende kracht van vloeibare huidverzorgingsproducten

Cosmetisch water heeft een essentiële plaats ingenomen onder de vloeibare huidverzorgingsproducten. In Japanse beauty salons is het een onmisbaar onderdeel van de beauty routine. Waarom is dat zo? Vanwege de bijzondere vochtinbrengende eigenschappen! Zoveel is zeker: een goed gehydrateerde huid brengt ons op de goede weg naar een mooie stralende huid zonder oneffenheden. En vloeibare huidverzorgingsproducten spelen hierin uiteraard een grote rol: ze laten onze huid er mooi egaal uitzien, en gaan lijntjes, rimpels en donkere vlekken tegen. . Daarom is een vochtinbrengende verzorging, die diep tot in de huid opgenomen wordt, belangrijk. Ongeacht welk prijskaartje hieraan vasthangt Bovendien sluiten vloeibare verzorgingsproducten mooi aan bij talloze huidbehandelingen – of je nu je huid lichter wilt maken, zwellingen wilt aanpakken, of op zoek bent naar een verzorgingsproduct met anitoxiderende, anti-pollution of anti-ageing eigenschappen. Wat je ook kiest, laat zeker ook je oog eens vallen op de actieve bestanddelen ‘hyaluronzuur’, ‘collageen’ en ‘aloë vera’: deze hydrateren de huid optimaal en laten de huid er voller uitzien.

Waarin verschillen vloeibare verzorgingsproducten juist van de standaard vochtinbrengende crèmes?

Het verschil zit in de unieke formule. Een standaard vochtinbrengende crème is samengesteld uit 2/3 olie met 1/3 aan verrijkt water. Vloeibare huidverzorgingsproducten, daarentegen, bevatten 1/3 olie en zijn voor 2/3 aangevuld met verrijkt water. Hierdoor is de hydraterende werking krachtiger dan het effect van de olie op je huid. Het resultaat? Een waterachtige gel met lichte textuur die zich omvormt tot een vloeibaar laagje op de huid… maar daar houdt het niet bij op. Door het hoge vochtgehalte wordt het product meteen opgenomen in de huid. De huid voelt aangenaam aan, en is optimaal beschermd met een dun, niet-plakkerig laagje. Daarnaast is de textuur zodanig licht dat de actieve bestanddelen meteen tot diep in de huid opgenomen worden, waardoor de huid de hele dag lang gehydrateerd aanvoelt. Verzorgingsproducten die de aanmaak van lipiden in de huid ondersteunen zijn vooral gericht op de rijpere huid. Dit in tegenstelling tot vloeibare huidverzorgingsproducten die de huid diepgaand hydrateren, en in het bijzonder een positieve impact hebben op de jeugdigere huid.