Vitamine E voor huidbescherming

Vitamine E is een krachtige antioxidant die ideaal is om cellen te beschermen en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Hier kom je alles te weten over de voordelen van vitamine E voor de huid.

Vitamine E: de voordelen van antioxidanten

Wat kunnen we doen tegen vrije radicalen die de huid beschadigen? Het antwoord daarop is het gebruik van antioxidanten. Dit zijn heilzame moleculen die oxidatie en dus vroegtijdige huidveroudering stoppen. De belangrijkste hierbij is vitamine E, een natuurlijke antioxidant met anti-verouderingseigenschappen. Deze vitamine blokkeert de werking van vrije radicalen op de huid en beschermt de huid door celschade te reduceren als gevolg van blootstelling aan te veel uv-stralen. Vitamine E heeft echter nog andere huidbeschermende eigenschappen. Het draagt namelijk ook bij aan het behoud van de elasticiteit en hydratatie van de huid. Daarnaast heeft het ook een ontstekingsremmende werking (wat vooral gunstig is bij zonnebrand!).

Veel vitamine E voor een stralende huid

Een mooie huid begint op je bord, want voedingsstoffen en mineralen zijn belangrijk. Besprenkel je gerechten en salades dus met plantaardige oliën die rijk zijn aan vitamine E. De beste producten volgens liefhebbers van eten en schoonheidsspecialisten zijn tarwekiemolie, arganolie, zonnebloemolie en druivenpitolie. Vul je winkelmandje ook met gevarieerde groenten en fruit, zoals avocado, asperges, spinazie, bessen en zelfs gedroogd fruit. Kies tevens voor een gezichtsverzorging met formules die vitamine E bevatten. Het maakt niet uit of het een serum of crème is, deze beschermen je huid de hele dag door tegen agressieve factoren zoals vervuiling, tabak en uv-stralen. Het resultaat: een jonger uitziende huid.