Vitamine E, natuurlijke antioxidant

Vitamine E wordt erkend als een van de beste antioxidanten die er zijn. Het bestrijdt actief de oxidatie die wordt veroorzaakt door vrije radicalen, die de veroudering van de huid versnellen. Dit is de antioxidant waar we van houden. Laten we deze kostbare vitamine eren en kijken hoe we deze het beste kunnen gebruiken.

TIP
1

De exacte rol van vitamine E

Vitamine E beschermt de membranen van alle cellen in ons lichaam. Het helpt bij het bestrijden van de schade die wordt veroorzaakt door zuurstof uit vrije radicalen en het kan ook ontstekingen remmen. Om die redenen wordt aangenomen dat het beschermt tegen hartaandoeningen en kanker.
TIP
2

Vitamine E en de huid

Deze huidbeschermer zorgt voor de flexibiliteit en soepelheid van celmembranen en is van cruciaal belang voor het behoud van de soepelheid en elasticiteit van de huid. Het maakt ook deel uit van de essentiële moleculen tegen veroudering en beschermt mogelijk tegen blootstelling aan de zon en vervuiling. Bovendien heeft vitamine E een hydraterende en voedende werking en bevordert het de microcirculatie. Dat zijn nogal veel voordelen. Daarom zie je vitamine E in een groot aantal verschillende oliën en vochtinbrengende gezichtscrèmes, maar ook crèmes voor lichaam, haar en nagels. Het niet innemen van voldoende vitamine E kan zelfs acne veroorzaken.
TIP
3

Vitamine E en voedsel

De belangrijkste bron van vitamine E is ons voedsel. Het zit in granen, noten en zaadolie, en vooral in tarwekiemolie. Als je aan het afvallen bent, let er dan op dat je je consumptie van vitamine E niet beperkt. Je huid wordt zeer snel droog en oncomfortabel en er zullen fijne lijntjes verschijnen en deze zullen dieper worden.
TIP
4

Vitamine E in huidverzorging

Dit wonderingrediënt bevordert niet alleen de soepelheid van de huid, maar het beschermt ook tegen veroudering, kalmeert de gevoelige huid en herstelt schade veroorzaakt door vervuiling. Het houdt alsnog crèmes langer goed en voorkomt dat ze ranzig worden door oxidatie! Het kan worden samengesteld als olie, crème, boter of balsem: 's morgens aanbrengen om te voeden en beschermen en 's avonds om te verzachten en te kalmeren. We hoeven het niet twee keer te horen.