Tips en trucs voor het optimaal verzorgen van een rijpere huid

De eerste tekenen van veroudering verschijnen wanneer we ongeveer 20 jaar oud zijn. Zodra we echter de 45 zijn gepasseerd, verandert ons gezicht en worden rimpels dieper. Een rijpere huid heeft zijn eigen, specifieke behoeften. Hier vertellen we je er alles over.

TIP
1

Eigenschappen van een rijpere huid

Iedereen veroudert in een ander tempo: sommige mensen verouderen sneller dan anderen vanwege genetische factoren. Zodra we echter de middelbare leeftijd bereiken, ondergaat onze huid hormonale en biologische veranderingen gerelateerd aan de menopauze. Dit zorgt er vaak voor dat de huid zijn kleur en stevigheid verliest en er dunner en droger uitziet, en dat de reeds aanwezige rimpels dieper worden. Waarom is dat zo? De celvernieuwing vertraagt, de productie van collageen neemt af en de hoeveelheid elastine, een huidversterkend eiwit, vermindert. Dit draagt er allemaal toe bij dat de opperhuid verzakt. Het resultaat: rimpels en kraaienpootjes worden zichtbaarder en er verschijnen meer lachrimpels en levervlekken.
TIP
2

Wat een rijpere huid nodig heeft

Onze huid heeft andere behoeften op 50-jarige leeftijd dan wanneer we 30 of 40 zijn. Een rijpere huid moet goed gehydrateerd worden, de celvernieuwing en de productie van collageen moeten worden gestimuleerd en de natuurlijke afweer moet een handje worden geholpen. We moeten ons richten op huidverzorgingsbehandelingen die veroudering tegengaan en onze natuurlijke herstelmechanismen een boost geven.
TIP
3

Een schoonheidsregime voor de rijpere huid

Het is niet nodig om meer huidverzorgingsproducten te gebruiken dan voor je veertigste. Wel is het beter om formules toe te passen die de huid hydrateren, verstevigen, versterken en verhelderen. Gebruik reinigers op basis van crèmes in plaats van zeep, zodat je huid niet uitdroogt. Je kunt ook prima een toner gebruiken zolang deze hydraterende eigenschappen heeft en geen alcohol bevat. Je hydraterende, anti-aging, beschermende, voedende, stimulerende en egaliserende behandeling kun je 's ochtends en 's avonds aanbrengen op je gezicht, hals en decolleté. Het is ook een goed idee om vóór je crème een serum te gebruiken. Een serum is een aanvullende behandeling die op een dieper niveau werkt waar het de productie van collageen en elastine stimuleert. Ten slotte kunnen crèmes voor de oogcontouren en lippen (vooral formules die rijk zijn aan essentiële vetzuren) de bijzonder delicate huid op deze plekken verzachten en hydrateren.