SOS tips tegen vervuiling: hoe bescherm ik mijn huid?

Onze huid wordt op de proef gesteld door de vele vervuilingsfactoren. Fijne deeltjes, stof, UV-straling: al deze agressieve factoren worden toegevoegd aan de vrije radicalen die we produceren, die de veroudering van de huid versnellen. Bestaan er huidverzorgingsproducten tegen vervuiling? We onderzoeken dit.

TIP
1

Kies voor een dubbele routine voor het verwijderen van make-up

Op dagen met veel vervuiling is het één keer aanbrengen van make-up remover of even vegen met een make-up remover doekje niet voldoende. Wanneer we ons in de stad verplaatsen met het openbaar vervoer blijven fijne schadelijke deeltjes die in de lucht aanwezig zijn, aan onze huid plakken. Daarnaast heeft onze huid te maken met make-up, bacteriën en het talg dat we produceren. Dit vormt een verstikkende combinatie die op de lange termijn kan leiden tot oneffenheden, roodheid en strakheid. Welke maatregelen tegen vervuiling kunnen we treffen voor onze huid? Het is van groot belang om deze deeltjes van onze huid te verwijderen met een dubbele routine voor het verwijderen van make-up. Dit zou een meer geavanceerde techniek voor het verwijderen van make-up moeten zijn, uitgevoerd in twee fasen om de huid te reinigen en te zuiveren. Verwijder eerst de oppervlaktelaag van de huid van deze agressieve combo met een make-up remover in de vorm van een milk of een make-up remover olie. De olieachtige textuur van de make-up remover zorgt ervoor dat alle onzuiverheden verwijderd worden.

De tweede fase is het grondig reinigen van de huid met een zuiverende gel of schuim om een einde te maken aan eventuele resterende bacteriën of vuil.
TIP
2

Breng huidverzorgingsproducten tegen vervuiling aan

Eenmaal de huid schoon is, is het ook belangrijk om een rijke vochtinbrengende crème vol antioxidanten aan te brengen om de huidbarrière te beschermen. Dit moet zowel 's ochtends als 's avonds voor het slapengaan gebeuren, na het gebruik van een stimulerende toner op het gezicht. Kies in deze extreme omstandigheden voor huidbescherming die een SPF bevat, als extra stap om je huid te beschermen!