Rijpe huid: verstevig je hals

Net zoals je handen en je decolleté is de hals een klassieke verrader van je leeftijd. Door de jaren heen vermindert de elasticiteit en stevigheid van de huid van je hals. De huid wordt losser en slapper. De tijd is aangebroken om je hals eens goed te verwennen.

TIP
1

Hydratatie is essentieel

Je kent je huidtype en weet hoe je voor je gezicht moet zorgen – maar hoe zit het met je hals? De huid van de hals wordt vaak verwaarloosd. Hoog tijd om er eens wat aandacht aan te besteden! Allereerst is scrubben een goed idee. Doe dit een keer per week om dode cellen te verwijderen. De huid van de hals is extreem dun en kwetsbaar. Ga dus voorzichtig te werk en gebruik alleen producten met een fijne korrel. Je kunt dezelfde scrub gebruiken die je voor je gezicht gebruikt. Breng ten slotte een vochtinbrengende en voedende lotion aan. Breng deze aan van je kin tot je decolleté. Gebruik vanaf de leeftijd van 50 jaar een halsverstevigende behandeling die rijk is aan hyaluronzuur en antioxidanten. Kijk omhoog naar het plafond en breng de lotion aan met opwaartse bewegingen. En zodra de zon verschijnt, kies je voor een verstevigende formule die een SPF bevat.
TIP
2

Hup, in beweging!

Een paar eenvoudige rek- en verstevigingsoefeningen zijn genoeg om de huid van de hals te verstevigen. Plaats je hand op je voorhoofd en duw je hoofd ertegenaan. Het is de bedoeling dat je je hals naar voren strekt. Houd 10 seconden vast en laat dan los. Leg vervolgens je handen om je achterhoofd en kijk omhoog naar het plafond. Na 10 seconden steek je je kaak naar voren. Zo strek je je halsspieren. Herhaal deze oefeningen regelmatig. Je hals zal steviger worden en je voorkomt het ontstaan van een onderkin!
TIP
3

Neem nieuwe gewoontes aan

Het is belangrijk om gedurende de dag constant aandacht te besteden aan je houding. Ga rechtop zitten als je achter je computer zit. Schrijf berichten met je telefoon op ooghoogte in plaats van over het scherm naar beneden te buigen. Voorover buigen kan pijn in de schouder en bovenrug veroorzaken, maar ook het ontstaan van halsrimpels. Vergeet niet voor het slapen gaan je hals te reinigen om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Ga voor een kalmerende, lipidenrijke reinigingsolie. Spoel de huid nadien met koud water om de huid te verstevigen.