Mijn huid is uitgeput: tijd voor een oppepper!

De huid is soms, net als ons geduld, aan het einde van zijn Latijn. Lees hier enkele eenvoudige schoonheidstips om je huid weer in vorm te krijgen - zonder powernap of uren in de badkamer door te brengen!Een doffe huid, lijntjes van vermoeidheid, donkere kringen, wallen, ongelijkmatige huidtextuur, verwijde poriën... Dit zijn slechts enkele van de zichtbare tekenen dat onze huid versleten is en, eerlijk gezegd, er genoeg van heeft!Maar geen paniek, want er zijn tal van manieren om de huid een broodnodige boost te geven.

tip
1

Een zachte gezichtsmassage

Vermoeidheid, een modern kwaad, heeft een grote impact op onze huidkwaliteit en kan de balans compleet verstoren: schommelende pH-waarden, slecht functionerende talgklieren, problemen met de bloedsomloop of lymfatische aandoeningen enz. Redenen genoeg om je huid liefdevol te verzorgen, zodat deze weer wordt geactiveerd.Wat is het eerste ding dat je zou moeten doen als je opstaat? Jezelf een gezichtsmassage geven!! Begin door lichtjes in je huid te knijpen (doe het rustig aan!) om je vermoeide huid een oppepper te geven.Ga daarna met snelle gladstrijkende en strekkende bewegingen over je voorhoofd, wangen en kin.Eindig door te focussen op de drukpunten langs de bovenkant van je wenkbrauwen.Deze korte massage stimuleert je circulatie en geeft je wangen een gezonde, roze gloed!
tip
2

Scrub je vermoeide gelaatstrekken en doffe huid weg

Niemand wil naar buiten als je er oud en verwilderd uitziet vanwege een doffe, vale kleur.Vervuiling, roken, uitdroging, stress, vermoeidheid, rijke voeding, uv-stralen, hormonen, gebrek aan lichaamsbeweging... Veel dingen kunnen een doffe huid veroorzaken, en ook al kan je ze niet een per een te lijf gaan, toch is er een goede manier om je glow terug te krijgen. De oplossing? Een gezichtsscrub! Dit is stap nummer één richting een onberispelijke teint, omdat het de bloedsomloop stimuleert en huidcellen verwijdert die de poriën verstoppen en de huid verstikken.Gebruik een of twee keer per week een gezichtsscrub met fijne korrel en masseer deze met brede cirkelvormige bewegingen in.Tijdens koudere maanden kun je ook verhelderende crèmes en serums op fruitzuurbasis gebruiken die je huid exfoliëren en dode huidcellen verwijderen.Maar gebruik ze niet als je een gevoelige huid hebt!
tip
3

Gebruik een antivermoeidheidsverzorging

Wat bereik je hiermee? Je geeft je huid een oppepper en verbetert de kleur. Smeer je gezicht met behulp van je handpalmen in met een hydraterend serum, gevolgd door een verzorging ontworpen om tekenen van vermoeidheid weg te nemen: je poriën sluiten, donkere kringen wegnemen, vlekjes/oneffenheden behandelen, ... Handige tip: breng een concealer aan om de ergste tekenen te camoufleren. Als je donkere kringen rozig zijn, gebruik je een geel-beige concealer onder je ogen. Als ze blauwachtig violet zijn, kies je voor een oranje tint. Als je donkere kringen hangen, vul je ze op met een concealer die lichtreflecterende deeltjes bevat. Je kunt ook een verzorging met chromatische (of kleurcorrigerende) microcapsules gebruiken om je huidkleur te egaliseren.