Ik ben ten einde raad. Hoe kan ik mijn huid weer nieuw leven inblazen?

Een leuk feestje tot in de vroege uurtjes of je kids die je een hele nacht wakker houden. Slapen? Dat klinkt als een droom. En dat slaapgebrek laat zijn sporen na… tekenen van vermoeidheid worden zichtbaar op je huid. Maar geen nood, met deze geweldige tips krijg je zo weer je lichaam én geest opgepept!

Iedereen heeft een schoonheidsslaapje nodig. Maar soms gaat de dag niet zoals gepland, met slaapgebrek als gevolg. Slapeloosheid, 's avonds laat op kantoor, druk bezig met de kids, of een geweldig (maar net iets te lang) avondje uit: het gebrek aan slaap is in al deze gevallen meteen merkbaar op je huid. Hier is een actieplan zodat je er weer helemaal klaar voor bent en er stralend uitziet.
 
TIP
1

Voordat je gaat slapen

Reinig steeds je gezichtshuid alvorens je gaat slapen, ongeacht het uur waarop je weer thuiskomt, ook al is dat in de vroege uurtjes. Sorry girls, het is nu eenmaal zo! Gezichtsolie, schuimende reiniger, lotion, micellair water — aan jou de keuze. Waarom? Reiniging ontdoet de huid van onzuiverheden zoals restjes make-up, vervuiling, rook en zweet. Ga niet te hard tekeer op jouw huid — een milde reiniging met kleine, cirkelvormige bewegingen is voldoende (vergeet ook je hals niet!). Breng wat thermaal water en een vochtinbrengende crème aan om je huid 's nachts te laten regenereren. Drink tot slot een groot glas water voordat je onder de dekens kruipt. Neem het van ons aan, je zal ons dankbaar zijn voor deze tips in de ochtend!
 
TIP
2

Een opkikkertje in de ochtend

Start de dag met een glas vers citroensap in lauwwarm water. Dit is een echt opkikkertje in de ochtend en geeft je huid meteen een boost voor een mooie glow. Breng een huidverlichtende lotion aan om je gezicht wat op te frissen. Was daarna je gezicht met een zachte, niet-schurende zeep en breng, als je de tijd hebt, een ontgiftend gezichtsmasker aan om je huid weer nieuw leven in te blazen. Breng een kleimasker aan: dat zorgt ervoor dat je huid ontdaan wordt van toxines terwijl de actieve ingrediënten helpen je glow te herstellen. Als laatste stap breng je je gebruikelijke vochtinbrengende crème aan, gevolgd door je oogcrème die je aanbrengt met behulp van een metalen applicator zoals bijvoorbeeld een lepeltje — de koude zal deze kwetsbare zone, die al makkelijk tekenen van vermoeidheid vertoont, al even snel weer opfrissen.
 
TIP
3

Wees zuinig met je make-up.

Less is more, weet je wel.. Verdoezel tekenen van vermoeidheid in het gezicht zeker niet door hele lagen make-up aan te brengen — dit zal sowieso gaan ophopen in je poriën, met een slecht ademende huid als gevolg! Breng een getinte crème of BB-crème aan, die eventuele oneffenheden discreet camoufleert. Breng wat blush aan, verfraai je lippen met een laagje lipstick, en maak je look compleet met een beetje mascara. Je ziet er zo fris uit als een madeliefje en bent klaar om je dag van start te gaan!