Ik ga de uitdaging aan: mijn huid zal deze winter stralen!

De winter is aangebroken, samen met koud, vochtig weer, loopneuzen en kortere dagen. Resultaat: je huid ziet er wat bleekjes uit en straalt opvallend minder. Tijd om hier snel wat aan te doen. Laat je huid de winter doorkomen met een prachtige peachy glow!

TIP
1

Bereid je huid voor

Het heeft geen zin om make-up aan te brengen en oneffenheden te verdoezelen als je huid niet eerst grondig gereinigd is. Begin dus met het aanbrengen van een zachte scrub. Doe dit eenmaal per week. Onze huidverzorgingsroutine-tip? Wrijf niet te hard, maar neem de tijd om het in te masseren met lichte, cirkelvormige bewegingen. Dit stimuleert je bloedsomloop en stimuleert je huidcellen. Dit betekent ook dat alle actieve bestanddelen dieper in je opperhuid zullen kunnen doordringen. Al dit zal je huid een aangenaam milde wake-up call geven. Breng hierna een gezichtsmasker aan - maak wat tijd vrij om jezelf optimaal te verwennen.
TIP
2

Hydrateer je huid

Onze huid bestaat uit miljoenen cellen die goed gehydrateerd moeten worden, zodat onze epidermis niet uitdroogt. Bovendien hebben we in de winter de neiging om minder te drinken, omdat we gewoon niet zo dorstig zijn als in de zomer. Dit is erg schadelijk voor de huid die in de wintermaanden krachtig moet vechten tegen temperaturen onder het vriespunt. Om de ophoping van dode cellen te voorkomen, is het belangrijk dat je jouw lichaam voldoende hydrateert. Alleen zo kan je huid haar mooie 'glow' herwinnen. Drink dagelijks 1,5 liter water, zodat je huid soepel en gehydrateerd blijft En zorg ervoor dat je zowel 's ochtends als' s avonds een specifiek voor jouw huidtype vochtinbrengende crème aanbrengt.
TIP
3

Geef je lichaam een boost van binnenuit

Je lichaam krijgt het wat zwaarder te verduren tijdens de koude wintermaanden. Een groot deel je energie gaat naar het warmhouden van je lichaam. Dit betekent dat je lichaam meer naar energie snakt in de winter. Daarom is het belangrijk dat je jouw inname van verse fruit en groenten moet verhogen om je lichaam te voorzien van de nodige turbo-boost. Als je je uitgeput voelt, neem dan gedurende een maand of twee dagelijks vitaminesupplementen in. Een geweldige tip om een stralende huid te bekomen, is om elke ochtend wat wortelsap te drinken - hierdoor zal je huid geleidelijk aan een lichtbruine kleur krijgen!
TIP
4

Laat jouw foundation ook wat werk overnemen

Het aanbrengen van foundation is een geweldige manier om een doffe, vermoeide huid wat op te fleuren. Maar kies de kleur van je foundation extra zorgvuldig uit - het aanbrengen van een donkere foundation op een bleke huid is een echte no-no! Deze beautyblunder zorgt voor zichtbare foundationlijnen rond je gezicht. Kies dus voor een foundation die bij je huidskleur past en beperk je steeds tot een kleine hoeveelheid foundation. Breng een dun laagje aan over je hele gezicht, of alleen op de oneffenheden die je wilt verdoezelen.
TIP
5

Breng wat highlights aan

Hier komt de highlighter aan te pas! Breng de highlighter aan op de hogere zones van je gezicht, daar waar het licht al makkelijk op valt. Breng een kleine hoeveelheid verhelderende primer aan op je voorhoofd, jukbeenderen en neusbrug. Maak je look compleet door de primer zachtjes op je huid te deppen. Op deze manier blend je het goed in met je foundation. Overdrijf niet - te veel highlighter laat je stralen in het donker!
TIP
6

Zorg voor een rozig glow-effect op je wangen

Maak je look tot in de puntjes compleet door wat nadruk te leggen op je wangen. Een vleugje blush is ruim voldoende! Rode en roze tinten gaan mooi samen de koude winterkleuren. Zomerse oranje kleuren hou je dus best voor later. Breng wat blush aan op het bovenste deel van je jukbeenderen. Breng daarna een bronzingpoeder aan, waarvan de kleur net ietsjes donkerder is dan je huidskleur. Breng het aan door aan elke kant van je gezicht een '3' te tekenen: begin bij je slapen, ga dan over op je wangen en eindig bij de kaaklijn. Die winterse, bleke huidskleur behoort nu voorgoed tot het verleden!