Hyaluronzuur: waar of niet waar?

Hyaluronzuur, verkrijgbaar in crèmes of via injecties, is essentieel tegen veroudering, want het werkt hydraterend, anti-verouderend en volumeverhogend. Hier volgen de feiten...

TIP
1

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof

Waar: Hyaluronzuur is in het hele lichaam aanwezig. Het wordt zowel bij mensen als dieren aangetroffen en is geconcentreerd in de gewrichten, de ogen en de huid. Het is biologisch afbreekbaar, biocompatibel en biomimetisch, en wordt geformuleerd via een biotechnologisch proces met behulp van energie en bacteriën.
TIP
2

Hyaluronzuur werkt op verschillende niveaus

Waar: Dit molecuul werkt als een spons voor de huid, vangt water op en vermenigvuldigt het volume met duizendvoud. Daarom staat hyaluronzuur bekend om zijn verstevigende, hydraterende werking. Afhankelijk van de grootte van het molecuul kan het de verschillende huidlagen binnendringen om deze te regenereren en te herstructureren. Hoe kleiner het molecuul, hoe dieper het de weefsels van de huid binnendringt. In de lederhuid stimuleren deze kleinere hyaluronzuur-fragmenten het lichaam om meer hyaluronzuur en collageenvezels te produceren.
TIP
3

Het hyaluronzuurgehalte blijft constant

Niet waar: De hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam neemt af naarmate we ouder worden. Deze afname verklaart gedeeltelijk waarom we bij het ouder worden te maken krijgen met uitdroging en rimpels. Tegen de tijd dat we 50 zijn, is het hyaluronzuurgehalte in het lichaam met ongeveer 50 procent afgenomen. Hierdoor worden fijne lijntjes dieper en wordt de huid minder stevig.
TIP
4

Hyaluronzuur vult rimpels

Waar: Hyaluronzuur wordt in veel crèmes gebruikt als hydraterende stof en als ingrediënt tegen veroudering voor oudere huidtypes omdat het de collageenproductie stimuleert.

Cosmetische producten die hyaluronzuur bevatten zullen het op de lijst van ingrediënten aangeven.