Hyaluronzuur is meer dan alleen een huidvriendelijk actief bestanddeel voor gezichtsverzorging!

Hyaluronzuur staat bekend als hét ingrediënt dat de huid voller maakt. Maar wist je dat je dit magische middel ook op het lichaam kan worden gebruikt?

Hyaluronzuur bevat bijna magische eigenschappen tegen huidveroudering. De voordelen? Het hydrateert, verstevigt en verbetert de soepelheid van de huid. Hoewel hyaluronzuur vaak door middel van injecties in de huid wordt aangebracht, wordt het ook toegevoegd aan anti aging- en antirimpelproducten en kun je het innemen als voedingssupplement – en daar komt geen naald aan te pas! Hyaluronzuur is perfect om onze huid voller te maken. Het voordeel van de injectie van dit actieve bestanddeel tijdens cosmetische ingrepen is dat moleculaire metingen op maat uitgevoerd kunnen worden en er verschillende soorten injecties kunnen worden ingezet.
TIP
1

Hyaluronzuur voor een strakkere buik

Feit – als we ouder worden gaat onze buik, net als ons gezicht, hangen. Onder onze ribbenkast ontstaan zwembandjes en horizontale plooien worden zichtbaar in de huid als we gaan zitten (of zelfs als we rechtop staan!). Ook kunnen zich kleine of grotere verticale rimpels in de huid vormen tussen ons borstbeen en de navel. Oplossing – Met hyaluronzuurinjecties kun je (bijna helemaal) van je buikje afkomen! Het hyaluronzuur in de injecties behandelt ook een slappe huid rond de navel voor een strakker middenrif én het vermindert operatielittekens (appendix, keizersnede ...)
TIP
2

Hyaluronzuur voor een gladdere hals en decolleté

Feit – onze hals en decolleté worden constant blootgesteld aan invloeden van buitenaf (met name temperatuurschommelingen) en zijn daardoor extra gevoelig voor huidveroudering. Wat kun je doen tegen zo'n gerimpeld decolleté of een 'kalkoenhals'? Oplossing – hydrateer de huid diep met hyaluronzuur in verschillende soorten molecuulgewichten. Injecties met een hoog molecuulgewicht hebben een direct liftend effect, maar dit verdwijnt binnen 15 minuten. Injecties met een laag molecuulgewicht daarentegen dringen diep in de huid en kunnen de huid van de hals tot het decolleté gladder maken en opvullen.
TIP
3

Hyaluronzuur tegen 'kipfilet'-bovenarmen

Feit – minder elasticiteit zorgt ervoor dat de huid van de bovenarmen slapper wordt. Vetcellen nemen toe, onze armen worden dikker en er ontstaat een sinaasappelhuid. Oplossing – een microneedling-injectie van hyaluronzuur. Bij microneedling wordt een pen met meerdere dunne, korte naalden gebruikt. Deze injecties bevatten soms vitamines en sporenelementen. Het resultaat: stevigere armen en een gladdere huid.
TIP
4

Hyaluronzuur voor jongere handen

Feit – net als ons gezicht, worden onze handen constant blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Bovendien is de huid op de handen fijner, waardoor deze gemakkelijk beschadigd raakt. Onze handen worden daarnaast nogal eens overgeslagen bij de huidverzorging. Na verloop van tijd verschijnen er levervlekken en wordt de huid droog en dun. Ook worden aderen steeds meer zichtbaar. Oplossing – hyaluronzuurinjecties op de rug van de hand, tussen de vingers. De injecties zorgen ervoor dat je handen er niet langer knokig, maar jong, vol en glad uitzien.