Help, het is winter en mijn huid is uitgedroogd

Een gespannen, droge huid met hier en daar wat donkere vlekjes... De winter is hier en onze huid heeft behoefte aan extra liefdevolle verzorging. Hier zijn onze beautytips om je huid gehydrateerd te houden en te beschermen tegen de ijzige winterkou.

TIP
1

Waarom heeft de winter zo'n nadelig effect op de balans in mijn huid?

Verwarmde kamers. De vrieskoude buiten. Krachtige windsnelheden. Onze huid moet de winterse omstandigheden trotseren. Ze probeert zich te verdedigen tegen de vrieskou, maar ook tegen warme, centraal verwarmde kamers. De huid ondergaat stress, wordt kwetsbaar, hypergevoelig, prikt wat en voelt zich soms zelfs wat verbrand aan. Met andere woorden, je huid voelt pijnlijk aan. Op elk moment van de dag. En zelfs als deze symptomen niet meteen voelbaar of zelfs merkbaar zijn, wil dat zeker niet zeggen dat de diepere huidlagen hier niet onder lijden. Integendeel, ze lijden er sterk onder. Een dubbele klap: - Wind schaadt en slijt de natuurlijke beschermende barrière van onze huid. - Bij koude temperaturen gaan de kleine bloedvaten in de opperhuid samentrekken, waardoor onze huid een tekort aan zuurstof krijgt. Onze huid doet er alles op aan om zich naargelang de weersomstandigheden aan te passen, maar lijdt hieronder. Ze heeft nood aan voldoende ademruimte, en voedende bestanddelen. Als de huid in verdediging schiet, maakt het steeds meer vrije radicalen aan, die op hun beurt onze huid branderig en gespannen doen voelen en rimpeltjes kunnen veroorzaken. Kortom, we moeten omgaan met deze trapsgewijze lijst van ontstekingsaandoeningen op het moment dat het kwik daalt.
TIP
2

Hoe je jouw huid lekker kan verwennen tijdens de wintermaanden

Een uitgedroogde, ondervoede winterse huid heeft een schoonheidsroutine nodig die haar omhult met milde, kalmerende behandelingen. 1 - Ga de rimpelproducerende huidoxidatie tegen door crèmes rijk aan antioxidanten, zoals vitamine C en E, aan te brengen. Kies voor extra verwennerij met behandelingen die vochtinbrengende actieve bestanddelen bevatten, zoals hyaluronzuur. Door je crème met regelmaat aan te brengen, zorg je ervoor dat je huid aangenaam gehydrateerd en niet langer prikkelig aanvoelt. 2 - Verwen jezelf met een verzorgende olie. Voedende en ceramide-rijke gezichtsoliën zijn perfect om de dermis te versterken en de epidermis te voeden. Ze zijn ultralicht van structuur, laten geen vettig laagje achter en worden 's ochtends aangebracht. 's Avonds kun je ze als een gezichtsmasker gebruiken door een iets dikkere laag op je huid aan te brengen. 3 - Wat je ook doet, reinig je huid steeds! Een geschikte gezichtsreiniger verwijdert alle restjes vuil die zich anders in de huid zouden gaan ophopen waardoor ze niet geoxygeneerd wordt en je huid dus met een tekort aan zuurstof zal kampen. 4 - Zet de verwarming ietsje lager. Lekker warm in huis is altijd leuk en gezellig, maar onze huid heeft echt een hekel aan verwarming! Of je nu op kantoor, thuis of in de auto bent, zet de thermostaat een standje lager. Door het een beetje te verlagen, wordt je huid al flink beschermd tegen uitdroging.