Help, de winter staat voor de deur en mijn huid is een puinhoop!

Koud en vochtig buiten, warm en droog binnen: het ijzige weer staat voor de deur en onze huid weet er alles van. De huid schreeuwt om hulp, want centrale verwarming, wind en kou zijn zeer schadelijk voor de opperhuid. Lees hier hoe je de winterhuidblues te boven komt!

Tijdens de winter wordt de huid op de proef gesteld: koude lucht zorgt voor een droge huid, wind verbrandt de huid, zware kleding irriteert en temperatuurveranderingen tussen ijzige straten en oververhitte kantoren brengen de huid volledig uit balans. De elementen slijten de hydrolipidenlaag weg, de beschermende laag die een barrière vormt tussen het lichaam en het leven buiten. Dit betekent dat onze huid extra liefdevolle verzorging nodig heeft! Een geschikte winterverzorgingsroutine aannemen is essentieel. Aartsvijand nummer 1: uitdroging. Breng crèmes, balsems en serums aan die boordevol vochtinbrengende bestanddelen zitten die de hydrolipidenlaag herstellen en een droge huid voorkomen.
tip
1

Zeg gekloofde lippen vaarwel

Lippen zijn vaak de eerste die lijden als de winter aanbreekt. Ze worden schilferig, pijnlijk en gaan kloven. Geloof het of niet, maar je zuurverdiende geld uitgeven aan een standaard oude lippenbalsem is niet het beste idee, omdat ze meestal geen ingrediënten bevatten om je door de winter te helpen. Natuurlijk geven ze onmiddellijk verlichting en kunnen ze het hele jaar door als een snelle oplossing worden gebruikt, maar ze repareren de huid van de lippen die door de koude is beschadigd niet. Kies in plaats daarvan voor balsems die 100% natuurlijk zijn en karitéboter, arnica, zoete amandelolie en olijfolie bevatten. Scrub je lippen daarnaast een keer per week zachtjes om dode huidcellen te verwijderen.
tip
2

Spring in de bres voor je gevoelige huid

Was je gezicht in de eerste plaats niet met kraanwater. Dit is hard en bevat kalk, wat de opperhuid irriteert. Kies liever voor micellair water, een reinigingsolie of lotion. En eindig met een voedende en hydraterende crème. Wat bereik je hiermee? Je voorziet de hydrolipidenlaag van je huid van een extra, beschermende laag. Trakteer jezelf ten slotte op een gezichtsmasker. Maskers die 's nachts kunnen blijven zitten, zijn geweldig in de winter en je wordt wakker met een zachte babyhuid. Als je huid eenmaal goed gehydrateerd is, voelt deze gekalmeerd en comfortabel aan en straalt ze met een gezonde glow.
tip
3

Verzacht je leerachtige huid

De essentials voor je winterverzorging moeten hydraterend zijn. Ondanks dat je dol bent op je lotion, is het beter om in de winter rijkere producten te gebruiken: hydraterende crèmes en droge oliën zorgen voor een diepgaande voeding en verzachting van je huid. Hydraterende producten geven je huid ook een beschermende laag zodat deze geen kostbaar water verliest. Als je huid nog meer als leer aanvoelt dan je riem, kies je voor een dikke, voedende, vochtinbrengende balsem die karitéboter of zoete amandelolie bevat. Spreid je scrubbeurten ook meer uit. Je huid geniet van een goede scrubbeurt omdat het de bloedsomloop stimuleert, maar tijdens de wintermaanden doe je er goed aan wat zachter te zijn voor je huid. Eens in de paar weken scrubben is voldoende.
tip
4

Genees je handen

In de winter kun je je handen beschermen met handschoenen, maar soms is dat niet genoeg. Terwijl het kwik keldert, worden je handen rood, gezwollen en gaan ze kloven. Houd een goede crème bij de hand en breng deze meerdere keren per dag aan. Handcrèmes met karitéboter werken als een echte verwennerij. En verwen ze extra wanneer de avond valt. Je kunt ze ook beschermen door één keer per week een masker aan te brengen. Eindig met een vochtinbrengende crème en trek 's nachts een paar dermatologische katoenen handschoenen aan. Je wordt wakker met zachte, gladde handen die klaar zijn voor weer een ijzige dag!