Glycerine, een superheld in hydratatie

Glycerine is een eenvoudig actief ingrediënt dat wonderen doet voor onze huid. Het heeft het verbazingwekkende vermogen om elk type huid te hydrateren.

Glycerine is een toonaangevend ingrediënt geworden in de cosmetica-industrie.

Het is vrijwel overal - de meeste gezichtsbehandelingen bevatten tussen de 3 en 5% glycerine in hun formules. Het wordt ook aangetroffen in lichaamscrèmes en sommige douchegels of zepen, dus wat is het probleem? Ten eerste is glycerine een stabiel actief ingrediënt. Ten tweede is glycerine aanwezig in ons lichaam, waardoor het van nature geschikt is voor alle huidtypes. Schoonheidsbehandelingen bevatten glycerine op plantaardige basis, gewonnen uit kokosnoten, sojabonen enzovoorts.

De opkomst van glycerine

Het voordeel van deze moleculaire krachtpatser is eenvoudig uit te leggen: zodra glycerine op de huid wordt aangebracht, dringt het onmiddellijk alle huidlagen binnen. Dit betekent dat het onze huid diep kan rehydrateren. Waarin onderscheidt glycerine zich van hyaluronzuur? Glycerine is als het ware een low-tech voorganger van hyaluronzuur. Glycerine was populair in de jaren 90, maar de textuur zorgde ervoor dat behandelingen plakkerig aanvoelden.

Daarom besloten laboratoria dat het tijd was om glycerine van zijn plakkende imago af te doen.

Het resultaat is dat behandelingen tegenwoordig glycerine combineren met polymeren om aangename texturen te creëren die hun hydraterende eigenschappen behouden. En dat is maar goed ook - gehydrateerde huid = vlekkeloze huid!