Gezichtsolie voor de nacht, een fles vol dromen

Gezichtsoliën die 's nachts werken, zijn een grote versterking van de schoonheidsroutines in de avond. Een uitstekende manier om wakker te worden met een babyzachte, perzikkleurige huidkleur. Lees hier waarom je een voorraad zou moeten inslaan...

Het belang van huidverzorging in de avond

Nachtproducten worden al enige tijd steeds populairder. Waarom? Omdat de huid 's nachts al het harde werk doet! Overdag is onze huid voortdurend alert. De huidcellen zijn non-stop in de weer met het gevecht tegen externe elementen zoals vervuiling, rook, koude, zon enz. 's Nachts komt de huid tot rust en concentreert zich op het regenereren en herstellen van de veroorzaakte schade. Met andere woorden, de huid gaat aan het werk. De opperhuid maakt nieuwe cellen aan, de microcirculatie start en de huid exfolieert van nature. Bovendien is de huid beter in staat om actieve bestanddelen op te nemen tijdens onze slaap! Het idee is dan ook om de huid te verwennen met rijke producten zodat 's nachts al het goeds kan worden opgenomen.

Ben jij klaar om je avondroutine te veranderen?

We weten allemaal dat een goede avondreiniging essentieel is. Door een reiniger aan te brengen die is aangepast aan je huidtype en behoeften, worden onzuiverheden verwijderd die zich gedurende de dag hebben opgehoopt: make-up, rook, vervuiling, stof, talg. Vervolg dit met een lichte crème, waarbij je op voorhand een serum kunt gebruiken. Deze twee stappen werken goed genoeg, maar wat als je huid een extra helpende hand nodig heeft? De huid heeft het bijvoorbeeld zwaarder als de seizoenen veranderen of kan droog en gevoelig worden als hormonen besluiten op te spelen. Hier komt een olie voor de nacht om de hoek kijken, omdat deze je huid volpompt met bestanddelen die helpen met het herstel terwijl jij je in dromenland bevindt.

Olie, de koningin van de nacht

Gezichtsoliën voelen heerlijk aan, ruiken zalig en zijn een genot om aan te brengen. Een moment van luxe voordat je onder de wol kruipt. De gebruikte plantaardige oliën (hazelnoot, zoete amandel, argan) gaan perfect samen met etherische oliën die boordevol actieve bestanddelen zitten. Maar net zoals een nachtcrème aangepast is aan elk huidtype, moeten gezichtsoliën ook zorgvuldig worden gekozen. Een voedende olie zal niet hetzelfde zijn als een hydraterende, ontgiftende, balans herstellende of voller makende olie. Met andere woorden, elke plantaardige olie heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

Een droge huid heeft baat bij voedende, hydraterende hazelnootolie of kalmerende passiebloem, terwijl een vermoeide, geïrriteerde huid profiteert van de regenererende eigenschappen van muskusroos. Antioxiderende arganolie en teunisbloemolie verzachten de rijpere huid. Wat betreft de vette huid, voorkomt het gebruik van jojoba-olie dat deze er vettig uitziet. Deze oliën kunnen op zichzelf worden gebruikt of als onderdeel van een gezichtsolieformule die een aantal voordelen biedt. Als je voor het laatste kiest, kies dan een droge olie, want die dringt snel in je huid zonder een vettig laagje achter te laten.

Hoe gebruik je een gezichtsolie voor 's nachts?

Deze oliën worden gebruikt als een 'kuur' die kan worden aangebracht wanneer je huid bijzonder strak aanvoelt. Warm na het reinigen een paar druppels op in je handpalm en masseer het met je vingertoppen op je wangen, voorhoofd en kin. Smeer het zachtjes over je gezicht en hals. Je kunt daarna een nachtcrème gebruiken, hoewel dit misschien niet nodig is. Een paar goede tips: voeg een druppel of twee toe aan je dagcrème voor extra voedende kracht of breng aan onder een gezichtsmasker om je huid te helpen de actieve bestanddelen op te nemen.