Geef je gezichtscrème een extra boost!

We zien allemaal graag de positieve effecten van onze nieuwste schoonheidsverzorging. Hier zijn enkele tips om het gunstige effect van gezichtscrèmes te versterken.

TIP
1

Begin met een grondige reiniging

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een volledige reiniging is belangrijk voordat je een gezichtscrème aanbrengt. Als je huid niet schoon is, zullen de actieve ingrediënten van je gezichtscrème niet optimaal in de opperhuid doordringen. Resultaat: verspilling van tijd en geld!

De oplossing: breng naast je ochtend- en avondreiniging een toner, reinigingsschuim of bronwater / bloemenwater aan, afhankelijk van je huidtype. Hiermee wordt eventuele resterende make-up, vuil, zweet en overtollig vet verwijderd. Deze kunnen de balans van de micro-organismen in de huid verstoren en het effect van de actieve ingrediënten van een gezichtscrème verminderen. Om dit 'microbioom' te beschermen, moet je voor een pH-neutraal product kiezen dat geen zeep of alcohol bevat. Gebruik eenmaal per week een zachte gezichtsscrub om je poriën te ontstoppen en dode huidcellen te verwijderen. Maar schrob niet te hard, anders haal je de natuurlijke bescherming van je huid af! Als je huid eenmaal schoon is, worden de actieve ingrediënten van je gezichtscrème beter opgenomen door de opperhuid.

TIP
2

Hoe moet je een gezichtscrème aanbrengen

Masseer je gezichtscrème zachtjes in met cirkelvormige bewegingen, totdat deze volledig is opgenomen. Masseren heeft nog een ander voordeel: het stimuleert de doorbloeding van de huid en verwijdert gifstoffen. Hoe dieper de actieve ingrediënten in de opperhuid doordringen, hoe beter ze werken.
TIP
3

Kies de beste formule

Je vindt dezelfde actieve ingrediënten in een aantal verschillende soorten producten: serums, dag- en nachtcrèmes. Serums zitten boordevol actieve ingrediënten (die over het algemeen meer geconcentreerd zijn dan een crème). Ze worden snel opgenomen en moeten vóór je gezichtscrème worden aangebracht. Ze bereiden de huid voor en versterken de werking van een gezichtscrème. Kies 's avonds voor een verzorgende nachtcrème die dezelfde actieve ingrediënten bevat als je dagcrème. Voor optimale resultaten kan je het beste kiezen voor producten met overeenstemmende actieve ingrediënten.