Een stralende huid: hoe kies ik mijn nachtcrème?

In bed kruipen zonder een nachtcrème aan te brengen is ECHT een slecht idee: wie wil zijn huid niet stimuleren gedurende de nacht? Maar vanwege het grote aanbod aan nachtcrèmes op de markt, hebben we wat hulp nodig om de juiste te kiezen:

TIP
1

De juiste nachtcrème voor jouw leeftijd

Onder 25: jonge huiden kunnen tot de leeftijd van 25 tot 30 jaar zonder nachtcrèmes. De celvernieuwing is nog niet vertraagd en het aanbrengen van een vochtinbrengende dagcrème is voldoende.

Van 30 tot 50: begin met het aanbrengen van antiverouderingsbehandelingen wanneer je 30 bent. Kies een nachtcrème op basis van de resultaten die je zoekt, of het nu gaat om antirimpel, verstevigend of voller.

Na 50: het is tijd om de huid te herstellen en over te stappen op globale antiverouderingsproducten. Kies voor rijke formules die versterkend calcium, hydraterend hyaluronzuur en stimulerende peptiden bieden. Door ze zachtjes met je vingertoppen in te masseren, verbeter je ook je huidskleur en stimuleer je je bloedsomloop.

TIP
2

De juiste nachtcrème voor jouw huidtype

Een droge huid: om een droge huid te bestrijden, breng je een rijke, romige nachtcrème aan die de huid 's nachts voedt en vol voedingsstoffen pompt zonder irritatie te veroorzaken.

Normale huid: normale huiden houden van crèmes met een lichte textuur, omdat de opperhuid soepel is en niet gevoed hoeft te worden door rijkere behandelingen.

Vettige huid: een vettige huid veroudert langzamer, dus nachtverzorging is in het begin misschien geen noodzaak. Kies voor lotions of gels die de huid laten ademen.

Acne-gevoelige huid: breng een vloeibare nachtcrème of gel aan om te voorkomen dat de talgproductie die een vettige huid veroorzaakt, wordt gestimuleerd. Daarnaast kalmeert een koel gevoel de gevoelige huid.

TIP
3

De juiste nachtcrème voor het seizoen

Lente en zomer: om de effecten van zout, wind, hitte en zon tegen te gaan, breng je voor je nachtcrème een licht serum aan. Dit hydrateert en herstelt je huid terwijl je slaapt, zodat hij de volgende dag de elementen kan trotseren.

Herfst en winter: om de droge, slecht gevoede huid te voeden, kies je voor verzachtende crèmes die dikker van structuur zijn en rijk aan voedende antioxidanten zoals vitamine C en E. Je kunt altijd kiezen voor een gezichtsolie die de huidskleur verbetert en de opperhuid voedt zonder een vettige laag achter te laten.