Droge huid: de ultieme huidverzorgingsroutine

Ruwheid, dofheid, strakheid en een gebarsten huid... al dit wijst op een droge huid. Om dit tegen te gaan, heb je een verzorgingsroutine nodig die je huid voedt met de oliën en het vocht die het nodig heeft. Ontdek hieronder hoe je een zachte, soepele huid kan krijgen.

20 procent van de vrouwen geeft aan een droge huid te hebben. Het voelt strak aan na het douchen of reinigen, reageert al snel op temperatuursveranderingen en voelt kwetsbaar en jeukerig aan. De huid is schilferig en rood en vertoont barstjes. De huid verliest aan veerkracht en ziet er dof uit.
TIP
1

1. Verwijder je make-up en reinig je huid zachtjes

Kraantjeswater bevat veel calcium. Hierdoor raakt de huid beschadigd en uitgedroogd. Gebruik een reinigingsmelk of reinigingsolie om make-up te verwijderen en je huid zachtjes te reinigen. Reinigingsmelk is mild en hydraterend, terwijl reinigingsolie lipiden bevat die de huidbarrière helpen herstellen. Ons onmisbare huidverzorgingsproduct? Een reinigende olie emulgeert met water, waarna het je huid grondig reinigt.
TIP
2

2. Exfolieer je huid heel zachtjes

Een droge huid kan al sneller andere huidtypes schilferig aanvoelen. Daarom doe je er goed aan de droge huid te exfoliëren met een milde scrub. Breng eenmaal per week een home-made gezichtsscrub van gemalen amandelen en honing aan. De gemalen amandelen scrubben de huid op milde wijze. De honing kent een voedende en hydraterende werking. De dode huidcellen worden verwijderd, waarna je huid bijzonder zacht aanvoelt.
TIP
3

3. Verzacht de geïrriteerde huid

Soms is voelt je huid niet alleen droog, maar ook geïrriteerd aan. Breng na het reinigen van je gezicht een product aan dat kalmerende bestanddelen bevat. Thermaal water, bloemenwater, aloë vera, al dit zijn geweldige opties. Als je huid extreem droog aanvoelt, breng je best een koude crème aan.
TIP
4

4. Voed en hydrateer je huid

Een droge huid lijdt onder een vochttekort aangezien de lipidenlaag geen water meer kan vasthouden Daarom hoor je een droge huid extra te voeden en te hydrateren Kies voor crèmes die rijk zijn aan hydraterende actieve bestanddelen die kalmerend, voedend en herstellend op de huid inwerken. Hyaluronzuur, melkzuur en suikers zijn echte must-haves en geven jouw huid de nodige boost aan hydratatie. Plantaardige oliën bevatten talrijke voedende bestanddelen: zoete amandel, argan, abrikoos, jojoba ... probeer ze allemaal maar eens uit zodat je snel het perfecte product voor jou kan vinden.
TIP
5

5. Breng een gezichtsmasker aan

Breng minstens één keer per week een voedend gezichtsmasker aan. Kies wel een gezichtsmasker dat speciaal ontwikkeld werd voor de droge huid. Of probeer eens je eigen home-made versie uit: een halve avocado en een gepureerde banaan, gemengd met twee eetlepels honing. Avocado bevat vitamine A, B en E, die de huid hydrateren, terwijl honing en banaan kalmerend en voedend inwerken op je huid.