De top 5 vitamines tegen veroudering

Iedereen weet dat vitamines essentieel zijn voor een goede gezondheid, maar het zijn ook belangrijke spelers voor onze huid. Daarom is het belangrijk te kijken naar wat je eet en te kiezen voor vitamines tegen veroudering die zijn ontworpen om ons een gezonde, gladde, stralende huid te geven.

Vitamine A of retinol.

Dit is de beste vitamine tegen rimpels, omdat het de kwaliteit van de opperhuid verbetert, de huid gladder maakt en pigmentvlekken vermindert. Retinol verhoogt de productie van collageen door fibroblasten te stimuleren, de cellen die dit huidvullende eiwit maken. Deze vitamine wordt in tal van voedingsmiddelen aangetroffen, evenals in regenererende anti-aging gezichtscrèmes. Eet dus lever, zuivelproducten, eidooiers en vis zoals sardine en paling.

Bètacaroteen

Bètacaroteen, een onderdeel van de carotenoïdenfamilie, is een vitamine A-precursor. Dit betekent dat het zichzelf kan omzetten in vitamine A en het lichaam kan beschermen dankzij zijn krachtige antioxiderende werking. Zoals de naam doet vermoeden, vind je het in oranje en geel fruit en groenten, naast donkergroene bladgroenten. De aanvoerder van de lijst met bètacaroteen? Wortels!

Vitamine E

Vitamine E staat ook bekend als tocoferol. Het is de anti-aging WD-40 van de vitaminewereld die voorkomt dat organen wegroesten. Deze vitamine doodt vrije radicalen, de zeer giftige moleculen die het lichaam aanmaakt bij blootstelling aan vervuiling en uv-straling. Deze essentiële vitamine is te vinden in vetten zoals boter, tarwekiemen, maïs, soja, walnoot, notenolie. Vitamine E wordt vaak als conserveermiddel toegevoegd aan schoonheidsbehandelingen, maar bestrijdt ook vrije radicalen terwijl het de celmembranen geneest en beschermt.

Vitamine C

Ascorbinezuur of vitamine C staat erom bekend vermoeidheid en verkoudheid te bestrijden. Het heeft ook twee belangrijke voordelen voor de huid. Het helpt pigmentvlekken te vervagen en stimuleert de productie van collageen, dat essentieel is voor huidweefsel zodat dit stevig en flexibel blijft. Het is de vitamine die de huid laat stralen! Je vindt het in heel veel fruit: citroenen, sinaasappels, grapefruit en in alle rode vruchten. Zonder kiwi's, mango's, peterselie, kool, kruiden en tomaten te vergeten. Vitamine C is ook een belangrijk bestanddeel in anti-aging en verhelderende huidverzorgingsproducten.

Vitamine F

Om je dagelijkse dosis binnen te krijgen, moet je voedsel eten dat vol zit met essentiële vetzuren om je huid te voeden en te verzachten. Als je lichaam een tekort aan vitamine F heeft, zal je huid erg droog en oncomfortabel aanvoelen en er gebarsten uitzien. Je huid zal moeite hebben met zichzelf te regenereren, genezing kan een eeuwigheid duren en je kunt eczeemuitbraken krijgen. Dus sla wat plantaardige oliën in en ga naar de viskraam voor wat vette vis, waarbij zalm de beste keuze is!