De beste verzorgingsroutine voor een vermoeide huid

Stressvolle dagen? Actieve nachten? Je hebt een pauze nodig en je huid weet het! Verwen je gezicht op een rustpauze door een nieuwe verzorgingsroutine te volgen en afscheid te nemen van een vermoeide, dof uitziende huid.

TIP
1

Stap 1: krijg je stralende huid terug

Als onze huid er niet op zijn best uitziet, is het eerste waarmee je kan beginnen: je huid opnieuw hydrateren. Een droge of slecht gehydrateerde huid vertoont meer tekenen van vermoeidheid dan een goed gehydrateerde huid. Het is dus belangrijk om zowel 's ochtends als 's avonds een vochtinbrengende crème aan te brengen. Kies een geschikt product voor je huidtype, maar probeer altijd te kiezen voor een dagcrème die rijk is aan hydraterende eigenschappen.
TIP
2

Stap 2: verwijder wallen

Wallen onder de ogen zijn vaak het gevolg van late nachten en niet genoeg slaap, maar kunnen ook een teken zijn van een slechte lymfecirculatie of bloedcirculatie. Wat is de oplossing? Koude temperaturen helpen! et is een goed idee om een eye de-puffer te gebruiken met een verkoelende metalen roller. Grootmoeders remedie: 2 koude theelepels gedurende 10 minuten op de ogen. Een rustgevend effect is gegarandeerd!
TIP
3

Stap 3: verberg donkere kringen

Donkere kringen zijn ook het gevolg van een slechte microcirculatie. Dit kan vaak worden verbeterd met vitamine C, dat de wanden van de bloedvaten versterkt, en vitamine E, dat de algemene bloedsomloop verbetert. Een concealer is echter altijd de snelste oplossing voor het probleem: om er het maximale uit te halen, kies je best voor de lichtste toon voor je huidskleur om het gezicht lichter te helpen maken.
TIP
4

Stap 4: ontspan met een gezichtsmasker

Om er in een paar minuten uitgerust uit te zien, is er niets beter of meer ontspannend dan een gezichtsmasker. Doordat je hydraterende en gladmakende bestanddelen aanbrengt, zal een goed masker helpen om de gelaatstrekken glad te strijken en je een fluweelzachte huid te geven. Bovendien is dit het perfecte excuus voor een paar minuten tijd voor jezelf.