Bespaar tijd met een multifunctionele douche

In onze drukke levens en stressvolle dagen is een douche het moment om te ontspannen en ons lichaam en ziel te verwennen. En om tegelijkertijd een stralende huid te krijgen. Hoe? Dat lees je hier.

TIP
1

Zuiver je lichaam met een goed stoombad

Zet een flinke straal heet water open tijdens het douchen... De ontstane stoom helpt je huid om onzuiverheden te verwijderen. Door te zweten gaan de poriën open en komen gifstoffen vrij (vervuiling, tabak, make-upresten). Rimpels worden minder zichtbaar, onze teint krijgt een boost (stoom verhoogt de doorbloeding) en onze huid wordt grondig gereinigd. Omdat we milieuvriendelijk zijn, willen we geen water verspillen, maar één keer per week doet een beetje stoom wonderen!
TIP
2

Breng een exfoliërende bodyscrub aan

Zodra je huid schoon is, masseer je een fijnkorrelige bodyscrub met zand, zout of amandelpitten erin. Begin bij je voeten en werk omhoog. Wrijf niet te hard, anders beschadig je de beschermende barrière van de huid. Maar let wel op je billen, bovenrug, knieën en ellebogen. Wees voorzichtig met je decolleté, want de huid is daar erg kwetsbaar. Resultaat: fluweelzachte, stralende huid!
TIP
3

Breng een geschikte vochtinbrengende crème aan

Als je een droge of gevoelige huid hebt, gebruik dan je douche om je huid zachtjes te hydrateren en de hydrolipidenfilm aan te vullen. Gebruik een douchegel of zeep die rijk is aan kalmerende en hydraterende actieve ingrediënten - zoete amandel, arganolie of sheaboter werken geweldig. Een zachte, voedende verzorging!
TIP
4

Verstevig je huid met een straal koud water

Beëindig je douche met het verlagen van de temperatuur. Houd het drie minuten vol en richt je op je billen, dijen, buik en borsten. Koud water verbetert je bloedsomloop, bestrijdt spataderen en laat je benen zo licht als een veertje aanvoelen. Het zal je huid verstevigen en helpen bij het afvallen door je lichaam te dwingen calorieën te verbranden terwijl het de normale temperatuur op peil houdt. Wie mooi wil zijn moet moeite doen, of niet?