5 manieren om je gezicht voller te maken

Naarmate we ouder worden beginnen de weefsels van het gezicht te verslappen. Voordat we het weten, verliest het gezicht volume en zijn de contouren minder gedefinieerd. Gelukkig hebben we vijf toptips om je gezicht voller te maken en je jeugdige uitstraling te herstellen.

TIP
1

Hydrateren

Het verlies aan volume en zachtheid van de huid wordt voornamelijk veroorzaakt door een gebrek aan vocht en een verlies aan elasticiteit. Wat je nodig hebt om dit tegen te gaan is hyaluronzuur. Deze stof hydrateert de opperhuid en herstelt zwakke plekken in de huid, waardoor de verdamping van water wordt vertraagd. Crèmes verrijkt met mineralen en suikers werken op een vergelijkbare manier.
TIP
2

Kies de juiste actieve ingrediënten

Er zijn verschillende ingrediënten die het verlies van elasticiteit aanpakken. Hyaluronzuur werkt hierbij het beste (deze stof is écht de beste vriend van je huid). Hyaluronzuur dringt diep door in de huid waar het de intracellulaire membranen opvult en de ondersteunende vezels (collageen en elastine) en de celvernieuwing stimuleert. Je kunt ook pro-xylane en retinol gebruiken. Wat is het nut van deze stoffen? Ze stimuleren de productie van collageen en natuurlijk hyaluronzuur (je lichaam maakt dus ook zijn eigen hyaluronzuur aan, maar heeft hierbij steeds meer ondersteuning nodig naarmate je ouder wordt). Verstevigende en liftende crèmes bevatten ook antioxidanten (silicium, vitamine E), die de weefsels beschermen tegen vrije radicalen.

TIP
3

Probeer mesotherapie

Dermatologen kunnen lokale micro-injecties geven met een cocktail van hyaluronzuur, vitamines en mineralen. Deze behandeling vult rimpels onmiddellijk op en stimuleert de productie van ondersteunende vezels, waardoor de huid steviger wordt. Een goed idee!
TIP
4

Verwen jezelf

Masseer je huid voordat je een crème aanbrengt (of tijdens het aanbrengen als de textuur dit toelaat). Een goede massage optimaliseert de penetratie van de actieve ingrediënten in een product, stimuleert de bloed- en lymfe-microcirculatie en de celvernieuwing, en verwijdert gifstoffen uit het gezicht. Om een slappe huid aan te pakken masseer je het gezicht van het midden naar buiten toe en vervolgens vanaf de onderkant naar de bovenkant.
TIP
5

Stop met roken

We kunnen het niet genoeg zeggen: tabak, en vooral nicotine, is dodelijk voor de huid. Sigarettenrook produceert vrije radicalen. Deze tasten de ondersteunende vezels aan en verzwakken de structuur van de huid. Als gevolg hiervan verzakt het gezicht en verliest het zijn contouren. Als je echt niet zonder kunt, kies dan voor een vaporiser.