5 manieren om een doffe huidskleur te verhelpen

Als je huid er zo grijs uitziet als een regenwolk, is het tijd om je huidskleur een boost te geven! Hier zijn onze tips om in een oogwenk een stralende huid terug te krijgen.

TIP
1

Voorzichtig scrubben

Wat doe je eerst? Ontdoe je huid van dode cellen die verstikkend werken en een doffe kleur veroorzaken. Gebruik een of twee keer per week een zachte scrub op een vochtige huid om je opperhuid wakker te schudden. Dit stimuleert je bloedsomloop en helpt bij de vernieuwing van de huidcellen. Het resultaat: een brandschoon gezicht in slechts 3 minuten.
 
TIP
2

Behandel je oogcontourzone

De huid rond je ogen vertoont snel tekenen van vermoeidheid. Gebruik elke ochtend een oogcontourbehandeling voor een fris, klaarwakker gezicht. Kies er een met een metalen applicator voor een onmiddellijk verfrissend resultaat. Als je die niet hebt, kun je het product ook in de koelkast zetten. De kou frist je oogcontouren op en helpt de wallen onder je ogen te verminderen. Voor een optimaal effect masseer je het product zachtjes in. Begint bij de binnenhoeken van je ogen. Het Resultaat: je ziet er binnen enkele minuten weer helemaal fris uit.
 
TIP
3

Gebruik een vochtinbrengende crème

Hydrateren is de sleutel tot het ophelderen van een doffe huidskleur. Gebruik een behandeling die de huid diep hydrateert voor een prachtige, stralende gloed. Kies daarbij voor een vochtinbrengende crème die is aangepast aan je behoeften: anti-rimpel, anti-aging, anti-vermoeidheid, matterend... Als extra kun je ook een of twee keer per week jezelf na het scrubben trakteren op een hydraterend gezichtsmasker. Breng een dikke laag aan zodat je huid alle ondersteunende stoffen goed kan absorberen. Het resultaat: een stralende huid binnen 3 minuten (of 10, als je ook een gezichtsmasker gebruikt).
 
TIP
4

Tijd om je doffe huidskleur vaarwel te zeggen.

Als je huid vermoeid is en er bleek uitziet, is het een goed idee om een behandeling tegen vermoeidheid te gebruiken. Zulke behandelingen zijn ontworpen om de huid onmiddellijk op te helderen. Ze zijn lichter van structuur dan een foundation en camoufleren de tekenen van vermoeidheid. Het is de ideale finishing touch voor een bleke huid. Tevens is het een snelle en gemakkelijke manier om een doffe huidskleur op afstand te houden! Het resultaat: in een mum van tijd heb je weer een prachtig roze huid.
 
TIP
5

Slimme make-up

Ons geheim? Maak je huid een beetje lichter. Op een discrete manier, natuurlijk. Deze techniek noemen we strobing. Hierbij gaat het om het benadrukken van de delen van je gezicht die van nature licht opvangen. Breng een highlighter aan op de bovenkant van je jukbeenderen en het uiteinde van je neus. Om een beetje kleur toe te voegen strijkt je een parelachtige, lichtroze blush licht over de onderkant van je jukbeenderen. Gebruik geen donkere oogschaduw en matte lippenstift als de huid rond je ogen dof is. Het resultaat: een perfecte huidskleur binnen 5 minuten.