3 tips om je wangen te verstevigen zonder injecties

Niemand ontkomt eraan. Met het verstrijken van de jaren verliest je huid zijn soepelheid en elasticiteit. Resultaat: de wangen zien er hol uit en het gezicht vermoeid en droevig. Gelukkig kun je ook zonder injecties en een bezoek aan de specialist je wangen opvullen.

TIP
1

Doe aan gezichtsgymnastiek

Tijd om je wangen een work-out te geven. Door deze simpele oefeningen wordt die slappe boel weer helemaal stevig. Ga elke ochtend en avond voor de spiegel staan en glimlach. Het gaat hierbij echt om meer dan zomaar een lach. Ga voor een extra geforceerde, overdreven glimlach. Houd die lach 10 seconden vast en herhaal dit vijf keer. Blaas vervolgens je wangen 10 seconden maximaal op en herhaal dit vijf keer. Eindig je work-out met een massage: maak met beide handen een cirkelvormige beweging net boven de jukbeenderen en beweeg geleidelijk naar het midden van de wangen. Zo zijn je slappe wangen snel weer helemaal stevig.
TIP
2

Gebruik een voedend gezichtsmasker

Met deze zeer voedende zelfgemaakte behandeling van yoghurt (een uitstekend verstevigend middel) en Aloë vera (een krachtige vochtinbrenger) worden je wangen geleidelijk steviger. Meng 4 eetlepels natuurlijke yoghurt met 2 eetlepels Aloë vera-gel tot een pasta en breng dit aan op het gezicht. Laat het 20 minuten intrekken en spoel daarna af met warm water. Resultaat: je huid wordt zacht, gehydrateerd en voller.
TIP
3

Gebruik een make-up voor je oogcontouren

Met een beetje foundation, illuminator en blush maak je je gezicht en gelaatstrekken prachtig en creëer je vollere wangen. Gebruik een foundation die donkerder is dan je natuurlijke huidskleur om een schaduw onder het jukbeen te creëren en een highlighter op het jukbeen. Volg de structuur van je botten voor het meest natuurlijke resultaat. Als je je zorgen maakt dat je contouren te veel op een Kardashian gaan lijken, kun je het kleuren overslaan en alleen een highlighter op je jukbeen gebruiken. Deze methode is efficiënt en snel: als bij toverslag zien je wangen er voller uit en lijken je jukbeenderen hoger.