Zo vermijd je de 4 meest gemaakte haarverzorgingsfouten

Zelfs als je 50% van je tijd aan je haar besteedt, dan nog is de kans groot dat je onbewust enkele misstappen begaat in je haarroutine. Doe jezelf én je haar een plezier en ban deze vier slechte gewoontes voortaan uit je haarverzorgingsroutine.

1. Je haar droog wrijven met een handdoek Toegegeven, even over je hoofdhuid wrijven kan interessant kan zijn om je bloedcirculatie te stimuleren, maar voor je haar is het echt geen goede zaak. Je haar heeft de neiging om in de war te raken en dun te worden. Vergelijk het als je kasjmier trui scrubben met koperdraad, dat zou je toch ook niet doen? Laat je haren zoveel mogelijk aan de lucht drogen. Heb je daar de tijd niet voor, gebruik je haardroger dan enkel in de koudste stand. En wikkel je je haar eerst in een handdoek, gebruik dan steeds een microvezel handdoek, die is veel zachter voor je haar.

Zo vermijd je de 4 meest gemaakte haarverzorgingsfouten

2. Je natte haren ontwarren met een borstel of kam In tegenstelling tot wat onze intuïtie zou suggereren, is nat haar elastischer en kwetsbaarder dan droog haar. Je knopen er uit proberen krijgen met een grote synthetische of natuurlijke haarborstel is dus helemaal niet ideaal. De slijtage van de interne vezel zul je zo niet kunnen tegenhouden met als direct gevolg het uitrekken, verzwakken en zelfs breken van je haren. Probeer je haren dus zoveel mogelijk voor het douchen voorzichtig te ontwarren. Heb je echt veel knopen? Kam je haren dan met een extra portie conditioner er in zachtjes uit en spoel ze vervolgens af met koud water zodat je haarschubben mooi sluiten.

UVB, responsible for tanning

3. Je haren beginnen stylen als ze nog nat zijn Haast en spoed is zelden goed en dat geldt eens te meer voor je haar. Droog je haar zachtjes en begin het daarna pas te stylen. Door je haar de tijd te gunnen om te drogen, kan de waterverdamping voorzichtig en geleidelijk gebeuren, zodat elke haarvezel een minimum aan vocht kan bewaren als een natuurlijke hydraterende factor. Zodra je haren droog zijn, kun je ze stylen, op voorwaarde dat je een beschermende behandeling aanbrengt. De meeste beschermende producten bevatten siliconen of kokosolie en vormen een soort van waterdicht schild rond elke haarstreng, dat de haarschubben glad maakt, waar nodig herstelt én de vezels beschermt.