Elk huidtype heeft een specifieke vochtinbrengende crème nodig

We kennen allemaal de gouden regel: mooie huid = gehydrateerde huid. Het is dus essentieel dat we een vochtinbrengende crème kiezen met bestanddelen die perfect aansluiten bij de specifieke noden van ons huidtype. En de reden hiervoor is...

TIP
1

Het belang van hydratatie

Het in balans houden van het vochtgehalte in je huid is nodig om de cellen van de epidermis goed te laten functioneren, vooral als het gaat om de vernieuwing van huidcellen. Het vocht dat wordt opgeslagen in de diepere lagen van onze huid reguleert deze balans van nature uit, en ook zweten is hier een duidelijk voorbeeld van. Dagelijkse factoren zoals huidveroudering, vervuiling, roken en herhaalde blootstelling aan de zon kunnen dit hydraterende mechanisme echter verstoren. De hydrolipidenfilm verandert en vocht onttrekt al sneller uit de huid. Resultaat: een droge huid. De huid wordt droog, dof, ruw en voelt gespannen aan.
TIP
2

Voor ieder huidtype is er een geschikte crème

Dit maakt dat je steeds een doordachte keuze kan maken op basis van de specifieke noden van jouw huidtype. Bij het maken van jouw keuze, hoor je de bestanddelen die in vochtinbrengende crèmes verwerkt zijn te kunnen herkennen en te onderscheiden- Voor de normale en gecombineerde huid: kies voor een gelachtige vochtinbrengende crème met bestanddelen die je huid omhullen. Deze werken in op het huidoppervlak om de hydrolipidenfilm lichtjes te versterken en de verdamping van vocht te in te perken.- Voor de droge huid: kies voor een rijke crème met een hoge concentratie voedende oliën boordevol humectants. Dit zijn kleine moleculen die tot diep in de epidermis doordringen om het vocht op te vangen en vochtbehoudend werken. Veel voorkomende bestanddelen zijn glycerine, ureum, melkzuur, hyaluronzuur, alfahydroxy of aminozuren (AHA's).- Voor de zeer droge huid: zorg ervoor dat jouw vochtinbrengende crème over huidverzachtende bestanddelen beschikt. De specifieke werking hiervan? Het huidoppervlak kalmeren, verzachten en beschermen door minuscule barstjes in de opperhuid op te vullen. Bestanddelen zijn onder meer plantaardige oliën zoals vetzuren, vetalcoholen, vetzuuresters, sfingolipiden, ceramiden ...- Voor de rijpere huid: breng een vochtinbrengende crème verrijkt met occlusieve bestanddelen aan. Deze vormen een beschermend laagje op het huidoppervlak. De typische hoofdbestanddelen van bodylotions, zijn o.a. vaseline, paraffine, sheaboter, koninginnengelei en bijenwas.