Zeg vaarwel tegen een onzuivere huid

Slaaptekort, slechte voeding, hectische levensstijl, verkeerd gebruik van cosmetica - dit zijn slechts enkele van de vele boosdoeners die oneffenheden in de huid kunnen veroorzaken. Met ons driestappenplan neem je echter afscheid van puistjes en mee-eters.

STAP
1

Diepe reiniging

Talg, vervuiling, tabaksrook ... doorheen de dag komt er veel op je gezicht, dus een diepe reiniging is een must! Gebruik na het verwijderen van je make-up een reiniger in schuimvorm of op gelbasis met antibacteriële (cetrimoniumbromide, capryol glycine) en ontstekingsremmende (zink, vitamine B3, aloë vera) actieve ingrediënten. Breng het aan met je vingers of een gezichtsreinigingsborstel. Dit verwijdert overtollig vet, vermindert de hoeveelheid slechte bacteriën op de huid, kalmeert ontstekingen en is een eerste aanpak tegen puistjes.
STAP
2

Verzorg je huid

Nu je gezicht volledig is gereinigd, is het tijd om je puistjes aan te pakken. Breng een zuiverende toner met een wattenschijfje op de huid aan. Breng daarna een vochtinbrengende crème voor de vette huid aan. Het reguleert overtollig talg en vermindert glans. Kies 's ochtends voor een crème met een lichte textuur die snel door de huid wordt opgenomen. Ga 's avonds voor een rijkere formule om je gezicht een welverdiende verzorging te geven. Als je mee-eters hebt, kies dan voor verzorgingsproducten die specifiek op dit probleem zijn gericht. Je huidskleur zal zich binnen een paar dagen egaliseren, maar dit betekent niet dat je je ritueel moet stoppen... oneffenheden kunnen terugkomen met wraak.
STAP
3

Camouflage

We willen allemaal dat onze oneffenheden als bij toverslag verdwijnen. Dat is de reden waarom het volgen van bepaalde make-up tips en tricks kunnen helpen om deze te verhullen. Breng een primer met gladmakend effect aan om de huidstructuur egaal te maken. Breng vervolgens een niet-comedogene foundation aan (om verstopping van je poriën te voorkomen) en zorg ervoor dat deze overeenkomt met je natuurlijke huidskleur. Voor een heldere, frisse look kan je waar nodig een beetje concealer aanbrengen. Werk het resultaat af met een matterend poeder dat je met een kwast aanbrengt. Het zal je make-up fixeren en overtollig talg absorberen. En nu heb je een egale, perfect uitziende huid!