Nooit meer een glimmende huid!

Een stralende huid is fantastisch! Maar een glimmende huid is iets anders ... Door een glimmende huid of onzuiverheden kan je je onzeker voelen.

TIP
1

Waarom glimt mijn huid?

Je huid geeft van nature talg af via de talgklieren. De rol van deze talg is om de lipiden (vetten) in balans te behouden door middel van een beschermende barrière op het huidoppervlak. Deze barrière moet ons beschermen tegen invloeden van buitenaf en hij zorgt voor hydratatie. Vooral rond de T-zone van het gezicht bevinden zich veel talgklieren. Als deze talgklieren ontregeld worden, wordt er teveel talg aangemaakt en krijg je een glimmende huid Er zijn heel wat oorzaken voor ontregelde talgklieren. De huid geeft vaak extra talg af om dagelijkse schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling, zon en tabak tegen te gaan. Talgklieren kunnen ook ontregeld raken door uitdroging: om ervoor te zorgen dat de huid ondanks uitdroging toch water vasthoudt, maakt de huid zichzelf ondoordringbaar door vetten aan te maken aan het huidoppervlak. Ook kan de huid gaan glimmen door het gebruik van verkeerde cosmetica (te rijk of te agressief) of door make-up die de huid verstikt.
TIP
2

Wat kan je doen om een glimmende huid tegen te gaan?

Reinig ten eerste je huid 's ochtends en 's avonds grondig, om overtollig talg te verwijderen. Kies een zachte make-upremover, bijvoorbeeld micellair water, en reinig je gezicht daarna met een reiniger speciaal voor de vette huid. Deze producten reinigen de huid diep, zonder daarbij de talgproductie uit balans te brengen. Breng vervolgens een hydraterende crème aan. Dit lijkt misschien onlogisch, maar een glimmende huid heeft meestal extra hydratatie nodig. Kies producten die zijn ontworpen voor gecombineerde huidtypes. Deze producten reinigen en hydrateren de huid diep, zonder daarbij de talgproductie te ontregelen. Soms zorgen deze producten zelfs voor een mat effect – heel fijn voor een glimmende huid! Kies in de zomer 's ochtends voor een hydraterend serum en 's avonds voor een zuiverend verzorgingsproduct. Gebruik eenmaal per week een gezichtsmasker met groene klei om overtollig talg grondiger te absorberen. Vermijd overdag de zon, deze verhoogt namelijk de talgproductie. Zodra de huid begint te glimmen, kan je gebruikmaken van matterend papier (blotting paper)om de huid weer mat te krijgen. Of breng met een grote kwast wat los poeder aan. Onze tip: breng niet te veel make-up aan, zodat de huid kan ademen.