Hoe pak ik rimpels aan, ongeacht mijn leeftijd?

Er is geen beste leeftijd om te beginnen met het aanpakken van je rimpels... Als je eraan begint krijg je al snel een egalere, stralende huid. Maar welke schoonheidsroutine is het beste? We kunnen immers kiezen uit een enorme verscheidenheid aan producten.

We willen allemaal die prachtige, perfecte huid behouden die hadden toen we 20 waren. Helaas moet de magische pil die rimpels en grijs haar wegneemt en ons eeuwig jong houdt nog uitgevonden worden. Gelukkig werkt de cosmetische industrie onvermoeibaar verder om onze huid zo perfect mogelijk te houden. Het is gewoon een kwestie van een behandeling kiezen die past bij je leeftijd, want de behoefte van de opperhuid verandert met de jaren.

25, de leeftijd waarop rimpels voor het eerst verschijnen

Sommige vrouwen zien pas halverwege de dertig rimpels verschijnen, maar de meesten van ons zien al wat lijntjes rond de 25 jaar. Dit komt doordat onze huid gemakkelijker uitdroogt en de celvernieuwing begint te vertragen. Dit is een goed moment om preventieve maatregelen te nemen om huidveroudering tegen te gaan! Je hoeft niet direct te investeren in nachtcrèmes. Het beste begin je met oogcontour verzorgingen, want rimpels verschijnen eerst rond deze kwetsbare zone.

35, de leeftijd waarop rimpels dieper worden

Halverwege de dertig realiseren we ons dat rimpels niet zomaar weer verdwijnen. We moeten accepteren dat ze permanent zijn. Rimpels zijn zogenaamde expressielijnen, veroorzaakt door herhalende bewegingen van het gezicht. Ze verschijnen meestal op ons voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en in de ooghoeken. Tijd om jezelf te trakteren op een anti-rimpelcrème die deze lijntjes vermindert door de afnemende elasticiteit van je huid tegen te gaan. Dit is ook het moment om te beginnen met het aanbrengen van voedende nachtcrèmes om je huidcellen een boost te geven, het collageengehalte op peil te houden en je huid te egaliseren.

45, wanneer je rimpels dieper worden en er ook andere tekenen van veroudering verschijnen

Je rimpels zijn er al een tijdje, maar zijn nu veel dieper. Vanaf 45 jaar wordt onze huid minder stevig en soepel en verliest onze huidskleur zijn gelijkmatige glans. En daar houdt het niet mee op, er zijn ook tekenen van vermoeidheid te zien zoals donkere kringen en wallen onder de ogen. Het aanbrengen van een dag- en nachtcrème tegen veroudering helpt verslapping voorkomen, vooral als de crème fruitzuren, vitamine A, retinol en hyaluronzuur bevat. Al deze huidvriendelijke actieve ingrediënten egaliseren en verhelderen je huidskleur. Ze werken op een dieper niveau waar ze de celuitwisseling en vernieuwing van huidcellen stimuleren. Dit is ook een goed moment om een paar keer per week een serum te gaan gebruiken. Deze zijn twee keer zo geconcentreerd als crèmes en afhankelijk van de toestand van je huid werken ze heerlijk bij vermoeidheid en tijdens seizoensveranderingen.

55+, je huid heeft extra voeding nodig

Zodra we de overgang bereiken, verandert de textuur van onze huid: deze wordt dunner en produceert minder talg. Onze huid droogt uit en de celvernieuwing gaat nu veel trager. Het is ook de leeftijd waarop ouderdomsvlekken verschijnen. Kies voor een anti-aging crème die is ontworpen voor de rijpere huid. Deze zijn heerlijk rijk aan textuur. Kies er een op basis van je behoeften: hydraterend, egaliserend, anti-pigment, verstevigend, verhelderend... En blijf natuurlijk serums en oogcontourcrèmes gebruiken!