Haarkleuring zonder ammoniak

Om je haar te kleuren heb je veel opties - en dan hebben we het niet alleen over kleuren. Naast beslissen of je blond of bruin haar wil - of een andere kleur - kun je ook uit veel verschillende soorten formules kiezen. Elke formule heeft zijn sterke punten. Een optie die je kan overwegen, is haarkleuring zonder ammoniak. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Waarom zou je kiezen voor haarkleuring zonder ammoniak?

Allereerst is het handig om te begrijpen wat ammoniak precies is. In permanente haarkleuring zit ammonium hydroxide (ammonia). Als je ooit gemerkt hebt dat je haarkleuring sterk rook, kwam dat waarschijnlijk door de ammoniak in de formule.

Ammoniak wordt gebruikt om de haarschubben te openen. Zo kan de kleurstof de haarschacht diep binnendringen. Waterstofperoxide breekt vervolgens de eigen haarpigmenten af. De kleurstofmolecules van de haarkleuring gaan door de geopende schubben het haar in en vormen samen met waterstofperoxide de gewenste kleur. Na de behandeling sluiten de haarschubben zich en zitten de kleurpigmenten in het haar. Dit zorgt voor een permanente kleur, in tegenstelling tot een semi-permanente haarkleuring die sneller vervaagt.
Meer dan tien jaar geleden bracht L'Oréal haar eerste innovatieve, ammoniakvrije haarkleuring uit. Dankzij baanbrekende technologie lukte het om ammoniak succesvol te vervangen door andere ingrediënten.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.be/nl-be/haarkleuring-zonder-ammoniak" }

Wat zijn de voordelen van een ammoniakvrije haarkleuring?

Niet iedereen vindt de typische geur van ammoniak aangenaam ruiken. Ben je op zoek naar een aangename geurervaring tijdens het kleuren, dan is het slim om te kiezen voor een haarkleuring zonder ammoniak.

Ook kan het zijn dat je gevoelig bent voor ammoniak. Iedereen is uniek en ieder lichaam reageert anders. Een gevoelige reactie op haarkleuring kan veroorzaakt worden door de ammoniak, maar ook door andere ingrediënten. Mocht je twijfelen of je allergisch bent of hier vragen over hebben, raadpleeg dan altijd een arts of dermatoloog. Ben je gevoelig voor ammoniak, dan is het natuurlijk fijn als je een haarkleuring kunt kiezen die dit ingrediënt niet bevat.
Ammoniak is een lichaamseigen stof. Het komt vrij tijdens de spijsvertering en wordt vervolgens door de lever afgebroken. Dat ammoniak van nature in het lichaam voorkomt, is wellicht geruststellend, maar betekent niet dat het in hogere concentraties niet gevaarlijk kan zijn. Wanneer het aankomt op de haarkleurproducten van L’Oréal kunnen we je geruststellen. Alle haarkleurproducten van L’Oréal Paris met én zonder ammoniak zijn veilig voor gebruik. Voordat een cosmeticaproduct in Nederland en de rest van Europa verkocht mag worden, wordt het product door een gekwalificeerde veiligheidsbeoordelaar volgens strikte regels beoordeeld op veiligheid. Deze beoordeling waarborgt de veiligheid van het product en de veiligheid van de afzonderlijke ingrediënten in de concentratie die gebruikt is in het product.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.be/nl-be/haarkleuring-zonder-ammoniak" }
Modellen-Universal-Nudes-Afbeelding

Excellence Crème Universal Nudes

Ben je op zoek naar een permanente haarkleuring zonder ammoniak die voor een natuurlijk resultaat zorgt?

Excellence Crème Universal Nudes bevat een extra zachte formule zonder ammoniak. Een van de belangrijkste punten van kritiek op haarkleurmiddelen op basis van ammoniak is de sterke ammoniakgeur die sommige producten kunnen werken in combinatie met ammonia afgeven. De Excellence Crème Universal Nudes haarkleuring bevat geen ammoniak en heeft dus niet die sterke geur. De heerlijke geur zorgt ervoor dat de haarkleuring ruikt als luxueuze verwennerij.
De Universal Nudes geeft een permanente kleur en biedt tot 100% grijsdekking. Daardoor is het een ideale oplossing voor het bedekken van ongewenste witte of grijze haren. De unieke drievoudige verzorgingsformule beschermt en verzorgt je haren, hoofdhuid en kleur.

Het assortiment bevat een waaier aan kleuren. Dankzij de revolutionaire, universele kleurnuance passen deze kleuren bij elke huidtint.

* Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter. We adviseren je om altijd een allergietest te doen voordat je gaat kleuren om te controleren op gevoeligheid, of je nu een haarkleuring met of zonder ammoniak gebruikt.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.be/nl-be/haarkleuring-zonder-ammoniak" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.be/nl-be/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.be/nl-be/haarkleuring-zonder-ammoniak", "name": "haarkleuring-zonder-ammoniak" } } ] }