Nuttige schoonheidstips van onze moeders

Onze moeders weten perfect waar ze het over hebben, nietwaar? En hoewel we als tieners hier nogal wat tegen rebelleerden, weten we nu dan toch eindelijk hun talloze schoonheidstips erg op prijs te stellen!

Verwijder steeds je make-up voordat je gaat slapen, zelfs wanneer je na een nachtje uit in de vroege uurtjes thuiskomt Het is best dat je niet overdrijft met de hoeveelheid make-up die je op je lippen en oogleden aanbrengt Hou het simpel, ‘less is more’, dat weet je wel! Breng zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een vochtinbrengende crème aan. Dit is dé essentiële stap die je echt niet mag overslaan. Vermijd je haar elke dag opnieuw met shampoo te wassen. Dit verhoogt namelijk de aanmaak van talg op je hoofdhuid. Drink voldoende water: dit is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je huid. Breng een handcrème aan voordat je gaat slapen: zo voelen de handen zacht aan en ziet de huid er jeugdiger uit. Blush breng je best aan met een glimlach: op die manier zie je de appeltjes van je wangen en jukbeenderen, en weet je perfect waar je de blush wilt aanbrengen Borstel je haren voordat je gaat slapen (maar je hoeft geen 100 keer door je haar te gaan!) Vijl je nagels eerder dan ze bij te knippen.

Verwijder het teveel aan lipstick met een papieren zakdoekje: op die manier voorkom je dat het zich op je tanden gaat zetten

Eindig je douche steeds met koud water: dit maakt je lichaamshuid strakker en gaat de vorming van cellulitis tegen. Vergeet niet om je nagels en handen af en toe wat 'adempauze' te geven (dit geldt zowel voor de manicure- als pedicurebehandelingen) Frisdrankjes drink je best met een rietje: zo vermijd je dat je tanden gaan verkleuren Laat puistjes zo – ga er niet aan prutsen en breng eenvoudigweg een anti-acne product aan Om de vorming van lijntjes en rimpeltjes in je decolleté te voorkomen, is het aangeraden om op je rug te slapen Trek je grijze of witte haren nooit uit Ook al is het de snelste en goedkoopste optie, vermijd het gebruik van scheermesjes bij het ontharen. Het is steeds handig meegenomen om wat korenbloemwater in je ijskast te bewaren: dit zal jou helpen om je gezicht te ontdoen van enige zwellingen bij het ontwaken (of na een flinke huilbui)