Collageen in onze crèmes, dat zien we graag!

Collageen is een essentieel en natuurlijk onderdeel van onze huid. Het houdt haar stevig en jeugdig, en net daarom wordt het beschouwd als een onmisbaar bestanddeel in onze beauty crèmes. Beter nog, collageen is dé huidverstevigende beauty topper onder de huidverzorgingsproducten- en behandelingen.

Collageen, de huidverstevigende beauty topper

Het zijn de collageenvezels in het bindweefsel van de dermis die instaan voor het ondersteunende en verstevigende effect van de huid. Het is een eiwit met herstellend vermogen gericht op ons lichaamsweefsel Het is een huideigen bestanddeel, en wordt dus niet in dierlijke of plantaardige variant in ons voedsel gevonden. Helaas verminderen alcohol, tabak, koffie, stress, zon, infecties en vervuiling één voor één het collageengehalte in de weefsels. Maar de echte boosdoener van de afname van collageen is natuurlijk leeftijdsgebonden. De hoeveelheid van dit kostbare eiwit neemt geleidelijk met 1% per jaar af vanaf de leeftijd van 40 jaar. Yikes! Dit zorgt ervoor dat de huid verslapt. Ook kan dit bepaalde soorten reuma veroorzaken, aangezien het kraakbeen voor 60% uit collageen bestaat.

Collageen voor je gezichtshuid

Dus we weten dat wanneer collageen in de loop van de tijd afneemt, de huid aan kracht en elasticiteit verliest en er hierdoor rimpeltjes verschijnen. Het moment is dan aangebroken om je huid dat extra duwtje te geven, om de cellen aan te moedigen zodat ze regenereren en de productie van collageen stimuleren. Gelukkig werden tal van effectieve collageen bevattende formules ontwikkeld in huidverzorgingslaboratoria om je huid de nodige boost te geven. Wat is de juiste collageen combo om rimpeltjes te verminderen en de huid voller te maken? Collageen plus hyaluronzuur. De huid wordt gehydrateerd en gladgestreken, nog voordat je hardop 'naaldvrije oplossing' kunt zeggen.

Collageen capsules

Voor een extra boost kan collageen ook in capsulevorm worden ingenomen - de eenvoudige oplossing waar we allemaal op zaten te wachten. Het is vaak van mariene of plantaardige oorsprong en wordt meestal aanbevolen bij articulaire of reumatische problemen. Bovendien bestaan er ook drankjes en poeders op basis van collageen om een gezonde huid en lichaamsenergie te behouden. Gooi het allemaal in de mixer en blenden maar.