Volumeverlies in het gezicht? Tijd voor nieuwe beauty routine!

Met de jaren verliest het gezicht volume. Tijd voor een nieuwe huidroutine om je jonge en volle gelaatstrekken weer terug te krijgen.

Naast rimpels, is volumeverlies in het gezicht een van de kenmerken van huidveroudering. Het is zeker de moeite waard om je hele schoonheidsroutine opnieuw onder de loep te nemen.
TIP
1

Reiniging

Het ligt misschien voor de hand, maar je huid goed reinigen is dé remedie tegen veroudering – zelfs als we geen make-up dragen. De eerste stap naar hernieuwd volume in je gezicht is een grondige reiniging van de huid. Je verwijdert met het reinigen overtollig talg en vuil dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt. Na 40 jaar kun je het beste kiezen voor een rijke en verzachtende textuur, denk hierbij bijvoorbeeld aan een reinigingsproduct in de vorm van een olie, een melkolie of crème. Deze texturen zijn rijk aan lipiden, voorkomen een droge huid en voeden de epidermis.
TIP
2

Breng een serum aan voor volume-boost

Breng 's morgens na het reinigen een volumegevend serum aan. Zo'n extreem voedend serum geeft je huid een boost aan actieve ingrediënten. Onze tip: gebruik een serum niet alleen (tenzij het buiten echt warm is), maar combineer het met een gezichtscrème van hetzelfde merk. Het serum en de crème vormen samen een dynamisch duo dat zorgt voor meer volume, een voller gezicht en verbeterde huiddichtheid. Serum en crème bundelen hun krachten tegen huidveroudering en zorgen voor hernieuwd volume.
TIP
3

Bescherm en perfectioneer je huid met een dagcrème

Denk voor hernieuwd volume in je gezicht zeker ook aan hyaluronzuur. Waarom hyaluronzuur? Het maakt je gezicht voller (met name de wangen), strijkt rimpels glad en laat je er jonger uitzien. De huid in je gezicht ziet er meteen soepel en glad uit. Verouderingseffecten door oxidatieve stress worden door hyaluronzuur aangepakt. Bovendien ga je met het aanbrengen van een product met hyaluronzuur eventuele beschadigingen aan het hyaluronzuur dat van nature in onze dermis aanwezig is, tegen.
TIP
4

Verwen je huid voordat je in bed stapt ...

... zodat je niet wakker wordt met kreukels en de afdruk van je hoofdkussen op je gezicht. Hyaluronzuur is een essentieel ingrediënt voor het opvullen van onze gelaatstrekken. Micrometrisch hyaluronzuur kan diep in de epidermis dringen. Dit is de reden waarom nachtcrèmes voor hernieuwd volume hyaluronzuur bevatten. Bij langdurig gebruik heeft hyaluronzuur een gunstige biologische werking. Hyaluronzuur dringt diep in de huid en bereikt de levende cellen in de epidermis, waar het de natuurlijke productie van hyaluronzuur stimuleert.