S.O.S. haarverzorging: deze ingrediënten zijn onmisbaar om je haar lang en sterk aan te maken

Als het gaat om voeding en de voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft, beschouwen we onszelf graag als een referentie (nog een groene smoothie, iemand?).

Maar waarom hebben we dan de neiging om blindelings te kiezen als het over ingrediënten voor haarverzorging gaat? Zoveel ingrediënten, zo weinig tijd en we weten allemaal dat natuurlijke ingrediënten momenteel the talk of the town zijn. Fijn om te weten, maar hoe weet je nu wat je moet kiezen? Staan lange, sterke haarlengtes al even op je wishlist, dan hebben we goed nieuws voor jou. Want wat dat betreft weet je haar precies wat het nodig heeft. En wij gelukkig ook. Deze ingrediënten staan op de lengte geschreven van je lange lokken en roepen afgebroken en dunne haarpunten een halt toe. Zo kun jij die laatste centimeters vakkundig van de schaar redden! 1. Keratine Wie beweert dat geduld een schone deugd is, heeft nog nooit geprobeerd om lang haar te laten groeien. Splittend en afbrekend haar maakt een kappersbeurt onvermijdelijk, en levert je gegarandeerd een plaatsje op in een never ending wachtrij voor lange lokken. En hoewel er geen wonderoplossing bestaat om snel enkele centimeters toe te voegen, is de juiste omgeving creëren voor je haar om langer en sterker te worden een eerste stap in de goede richting. _x000b_Kies daarom altijd voor het ingrediënt keratine, een eiwit dat 88% uitmaakt van je natuurlijke haarvezel. Zie het als de favoriete jeans van je garderobe - het houdt al de rest bij elkaar. Maar wanneer je haarlengtes beschadigd raken door ze te vaak te stijlen en föhnen (ontken het maar niet) of door vervuiling, stress, een slecht dieet of overmatig brushen, lekt de keratine uit de haarvezel, waardoor deze verzwakt en een makkelijk slachtoffer wordt om – letterlijk – af te breken. _x000b_Om het probleem direct te tackelen, bevat het Elseve Dream Long-gamma bouwsteenachtige moleculen die helpen om het verlies van keratine uit de haarvezel te compenseren. Als het gaat om gespleten haarpunten en beschadigd haar weer in vorm te brengen, is keratine een complete no-brainer.

S.O.S. haarverzorging: deze ingrediënten zijn onmisbaar om je haar lang en sterk aan te maken

2.Castorolie Soms zijn de oudste geheimen de beste, toch? Om je haar de helpende hand te geven die het nodig heeft om lang en sterk te worden, is castorolie een ingrediënt dat vrouwen al eeuwen gebruiken. De olie is gemaakt van castorzaad en zit boordevol omega-vetzuren die de haarfollikels een instant boost geven. Een lievelingsingrediënt van voedingsdeskundigen en healthy living enthusiasts, maar de omega’s leveren eveneens een superdosis voeding aan de haarzakjes, waardoor ze in een optimale gezondheid kunnen groeien. Bovendien is castorolie zowel antibacterieel als ontstekingsremmend, waardoor het briljant is voor je hoofdhuid. Dus L'Oréal Paris kon het niet laten om koudgeperste castorolie toe te voegen aan de Elseve Dream Long No Haircut Cream- een lichtgewicht leave-in behandeling die gespleten haarpunten verzegelt. Zwaai je kapper alvast maar uit want jij hebt je groeispurt gelanceerd!

UVB, responsible for tanning

3. Vitamines Oké, geen shocking news, vitamines zijn nu eenmaal goed voor je - maar wat ze voor je haar doen is echt heel specifiek. We weten al hoe essentieel keratine is voor langer, sterker haar. Ga een stap terug en dan zie je dat vitamines je lichaam helpen om keratine te maken. En vitamines helpen de haarschubben te beschermen; dus je haar wordt én blijft sterker en weerstaat dus de neiging om af te breken. Om dan toch nog even op de details in te gaan: vitamine B3 en PP (een ander lid van de B-familie) hebben een bijzonder talent om het haar van binnenuit te versterken. Het spreekt voor zich dat wanneer het haar veerkrachtiger is aan de binnenkant, het aan de buitenkant ook krachtiger aanvoelt. Say hello to zeemeerminlengtes waar Ariel jaloers op zou zijn! Als je eenmaal de ingrediënten hebt gevonden, draait het allemaal om de techniek. Om jezelf maximale ruimte voor groei te geven, moet je aandacht besteden aan de manier waarop je voor je lokken zorgt. Als je de Elseve Dream Long Shampoo gebruikt, kun je de krachtige eigenschappen van keratine, castorolie en vitamines een boost geven door de tijd te nemen om de formule centimeter per centimeter op je hoofdhuid in te masseren. Als je haar al op borstlengte is kun je het beter twee keer wassen om de andere dag (in tegenstelling tot één keer per dag) om shampooresten en vetopbouw te verwijderen. Deze ultra-voedende shampoo reinigt en verzorgt je haren met als ultieme missie je haar te herstellen zonder je lange lengtes te verzwaren. Gebruik na de shampoo de Elseve Dream Long Detangler Conditoner, (het doet precies wat er op de fles staat, namelijk je haar ontwarren), of Elseve Dream Long Haarmasker, (wekelijks gebruikt geeft het een briljante zachtheid en glans). Ga dan fijn in je zetel zitten en relax. En drink gerust nog een groene smoothie wetende dat je lange, sterke haar in de veiligste handen is!