Lang haar? Met deze 10 tips krijg je het écht voor elkaar

Opstaan met lang Rapunzel haar? Yes please! Alleen gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat dat alleen in sprookjes gebeurt – en dan nog, wie weet nu eigenlijk écht hoe lang Rapunzel er in haar toren over heeft gedaan om zo’n lang haar te krijgen? Er bestaat – helaas - geen magisch middel om je haar 's nachts langer te laten groeien.

Voor iedereen die last heeft van ernstige groeipijnen en voor wie het wachten gewoon te moeilijk wordt, zijn hier onze 10 geboden om je langste, sterkste haar te krijgen: 1. Kies de juiste shampoo Je kunt je haar niet voor de gek houden - het weet precies wat het wil. En om het langer te laten worden, heeft het nood aan een specifieke combinatie van ingrediënten. Haal het beste uit je haar door een shampoo te kiezen die keratine bevat - een eiwit dat van nature in elke haarstreng aanwezig is en afbreuk helpt te voorkomen. De nieuwe L'Oréal Paris Elseve Dream Long Restoring Shampoo bevat keratine om het haar te repareren en te vernieuwen. De formule bevat ook castorolie (link to castor oil article) (een ingrediënt dat in DIY-kringen bekend staat als een must voor de gezondheid van het haar) en vitamine B en PP om te voorkomen dat het haar van binnenuit breekt. 2. Was niet te vaak Ken je de uitdrukking "te veel van het goede"? Zoals cupcakes op een vrijdagmiddag: de eerste is ondeugend maar leuk - de vierde maakt je gewoon misselijk. Dus, shampoo is goed - echt goed - maar om lang haar te laten groeien, kun je het best maximum dag om dag wassen. Te veel wassen zal de beschermlaag van je hoofdhuid halen en je hoofdhuid uitdrogen, waardoor de groei als reflex abrupt wordt gestopt. Als je haar vettig wordt, is dit de truc: dubbel reinigen (net zoals je zou doen met make-up), maar enkel de wortels. 3. Kies een slimme conditioner Vergelijk het met huidverzorging voor je haar, het draait allemaal om de voorbereiding van het juiste canvas - en hier is je conditioner de juiste partner voor. Omzeil je wortels die verstopt kunnen raken, en bewaar de Elseve Dream Long Conditioner voor je lokken - te beginnen van onder je oren. Masseer de formule voorzichtig in de lengtes en puntjes voor het spoelen. Et voila - je puntjes zijn verzegeld. Nu kun je je kappersbeurt overslaan en je haar terug laten groeien.

Lang haar? Met deze 10 tips krijg je het écht voor elkaar

4. Kam je haren niet als ze nat zijn Ja, we snappen het: het leven is te kort om uren te besteden aan het ontwarren van je haar, maar je haar borstelen als je onder de douche staat is the higway to hair hell. Nat haar is heel fragiel - en het breekt makkelijk af onder druk. Wil je lang haar, houd je dan aan de spelregels en blijf gewoon borstelen wanneer je haar droog is. Als je haar extreem beschadigd en breekbaar is, kun je beter zachtjes je vingers gebruiken in plaats van een borstel of kam. 5. Laat superstrakke haarstijlen aan je voorbij gaan Die moordende strakke paardenstaart lijkt misschien een goed idee, maar schijn bedriegt. Door je haar naar achteren te trekken, worden je hoofdhuid en haar ernstig belast, waardoor (af)breuk waarschijnlijker wordt. Dus, kies een goed vastzittende haarelastiek zoals een Invisibobble en trek het een beetje los. Neem het van ons aan, je lokken zullen je dankbaar zijn. 6. Hoofdmassages zijn geweldig - doe ze vaker Er zijn weinig dingen die meer ontspannen dan een hoofdmassage, dus geen wonder dat je hoofdhuid er ook van houdt. Gebruik een kalmerende etherische olie om het effect te maximaliseren in combinatie met de druk van je vingers om de bloedsomloop naar je hoofdhuid te bevorderen. Bovendien is bekend dat regelmatige hoofdhuidmassages het stresshormoonniveau - dat gelinkt wordt aan haarverlies - kan doen verlagen. Wie wist dat het geheim voor gezond lang haar al die tijd gewoon in je vingertoppen zat?

UVB, responsible for tanning

7. Gebruik één keer per week een behandeling (want ze maken jou en je haar gelukkig) We snappen het: je hebt Instagram om bij te werken en Snapchats om te bekijken. En dan is er ook nog je sociale leven en je werk. Maar iedereen heeft vijf minuten voor een speciale traktatie. Zoals het Elseve Dream Long Haarmasker: het is rijk, zorgzaam en omhult je lokken wanneer je het op oorhoogte aanbrengt – zie het als een knuffel voor je haar. Voelt je haar echt beschadigd aan, dan kun je het effect ervan verdubbelen door het na je conditioner aan te brengen. Je zult het verschil in glans, sterkte en zachtheid al na enkele minuten opmerken. 8. Sla nooit een hittebeschermer over (het is letterlijk een doodzonde) Gefrituurd worden aan een temperatuur van 112°C: je zou zelf heel snel de benen nemen – doe het dus ook je lange lokken niet aan en zorg voor je arme haar. Ja, sommige beschermers voelen plakkerig aan – en dan hebben we het nog niet over de intense alcoholgeur. Maar de Elseve Dream Long leave-in No Haircut Cream dringt daadwerkelijk door het haar, slaat vettigheid en zorgt ten volle voor een efficiënte hittebescherming, zachtheid en glans. De textuur is zo licht dat het smurrievrij blijft, zelfs op droog haar.