• Algemene website

 • Doet L'Oréal proeven met dieren?

  "Wereldwijd test L'Oréal niet langer producten of ingrediënten op dieren. Bovendien vraagt L'Oréal anderen dit ook niet te doen. De toegestane zeldzame uitzondering is als regelgevende instanties dit voor regelgevende doeleinden vereisen. Vind hier meer informatie."

 • Waar kan ik een lijst met ingrediënten van een product vinden?

  De Europese Gemeenschap heeft de cosmetica-industrie gevraagd om op elk product alle ingrediënten te vermelden voor meer transparantie. Na harmonisatie op Europees niveau wordt de internationale nomenclatuur INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) gebruikt om de ingrediënten aan te geven. De INCI-namen van alle gebruikte ingrediënten staan standaard voor Europese landen op de productverpakking. Indien u aanvullende informatie wenst, kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur, tel. +32 2-210 06 78.

 • Zijn jullie verpakkingen geschikt voor hergebruik?

  De verpakkingen van L'Oréal Paris cosmeticaproducten zijn altijd zo eenvoudig mogelijk en zijn bovenal gericht op de veiligheid van de consumenten. Voor ons heeft de verpakking van een product namelijk een belangrijke functie. Omdat onze producten bedoeld zijn om in contact te worden gebracht met het lichaam, moeten de verpakkingen de producten beschermen en zorgen dat ze onschadelijk zijn. De afgelopen jaren hebben wij al initiatieven ondernomen, zoals bijvoorbeeld de vervanging van PVC door andere materialen waar onze producten in bewaard kunnen worden zonder concessies te doen aan de kwaliteit, omdat het afbreken van PVC problematisch was. Dergelijke initiatieven verminderen collectief de invloed van onze producten op het milieu. Het is belangrijk aan te geven dat het veiligheidsaspect van de consument voorop staat. Onze producten worden gebruikt in de badkamer en soms door kinderen. Als een glazen product valt of breekt, kan dat verwondingen veroorzaken; met plastic verpakkingen bestaat dat gevaar niet. Bovendien kost het transport van plastic verpakkingen minder energie dan glazen verpakkingen; ze zijn minder milieubelastend omdat ze lichter zijn om te transporteren en daardoor minder energie verbruiken.

 • Gebruiken jullie geretoucheerde afbeeldingen?

  Wij vinden het belangrijk om eerlijke en transparante reclame te maken. We hebben een strenge gedragscode en streven ernaar om in onze reclame het effect dat het product kan bereiken niet te misleiden of te overdrijven, en dat de afbeeldingen in overeenstemming zijn met de reclamecodes in Belgilux.

 • Kan ik vertrouwen op jullie TV commercials?

  Wij vinden het belangrijk om eerlijke reclame te maken. We hebben strenge ethische codes waarin staat dat we claims in communicaties niet doelbewust overdrijven, ook niet op het gebied van milieu of samenleving. Alle resultaten die we in onze TV commercials noemen zijn grondig en wetenschappelijk onderzocht, onafhankelijk goedgekeurd en bevestigd voordat we ze aan het publiek tonen. Enig retoucheren is soms nodig vanuit technisch perspectief, maar dit mag in geen enkel opzicht misleidend zijn met betrekking tot de prestaties van het geadverteerde product.

 • Huidverzorging

 • Waarom moet ik mijn huid reinigen?

  Restjes vuil en make-up op je huid kunnen onzuiverheden veroorzaken en de opname van werkzame stoffen in huidverzorgingsproducten in de weg staan.

 • Hoe vaak moet ik mijn huid reinigen?

  We bevelen aan om de huid zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te reinigen.

 • Waarom helpt een gezichtscrème bij het verzorgen van mijn huid?

  Gezichtscrèmes hebben een hydraterende werking. Vanaf je 18e levensjaar heeft de huid hydratatie nodig. We raden daarom aan om je huid dagelijks te verzorgen door het gebruik van een dagcrème en een nachtcrème.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik anti-rimpel gezichtscrème gebruiken?

  Elke huid is anders en heeft daarom op een ander moment anti-verouderingsgezichtscrème nodig. Hierbij zegt de huidleeftijd meer dan de daadwerkelijke leeftijd. De huidleeftijd kan zowel jonger als ouder dan de daadwerkelijke leeftijd zijn. De huidleeftijd wordt voor 20% genetisch bepaald en voor 80% door externe factoren. Roken, UV-schade en voeding zijn voorbeelden van zulke externe factoren die de huidleeftijd beïnvloeden. Bij een huidleeftijd vanaf 25 jaar beginnen de meeste vrouwen met anti-verouderingsdagcrème en vanaf een huidleeftijd van rond de 50 met een anti-verslappingsdagcrème.

 • Zit in alle producten SPF?

  In alle dagcrèmes van L'Oréal Paris zit minimaal een lage SPF 4 factor. Dit is echter niet voldoende bescherming voor je huid en het is daarom aan te raden om een SPF30 dagcrème te gebruiken of een zonnebrand over je dagcrème aan te brengen.

 • Haarverzorging

 • Bestaan er factoren die roos stimuleren?

  Er kunnen veel factoren van invloed zijn op roos: hormonale onbalans, stress, overmatig transpireren, ongeschikte of zeer agressieve shampoo, intensieve hoofdhuidmassage, temperatuurverandering (met name in de winter als het buiten koud is en binnen warm).

 • Hebben mannen en vrouwen evenveel kans op roos?

  Ja. Roos komt bij zo'n 45% van de bevolking voor, ongeacht geslacht of etniciteit.

 • Hangt het hebben van roos af van leeftijd of andere factoren?

  Nee, het wordt niet beïnvloed door leeftijd. Maar externe factoren zoals stress en vervuiling of interne factoren zoals seborroïsch eczeem kunnen het microbiële evenwicht verstoren en de cyclus van de vernieuwing van de hoofdhuid versnellen waardoor er witte schilfertjes ontstaan.

 • Wat kan ik doen om de beste resultaten te bereiken met shampooproducten?

  Gebruik shampoo als volgt: Maak je haar goed nat. Doe een beetje shampoo in je handpalm en verdeel dit over al je haar. Masseer de shampoo zachtjes over de hoofdhuid door met de vingertoppen ronddraaiende bewegingen te maken (niet wrijven of schuren) en vervolgens in de lengte van je haar. Laat de shampoo 2-3 minuten intrekken en spoel dan uit.

 • Wat is het belang van een conditioner?

  Een conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben weer sluiten, hierdoor komt je haar in dezelfde richting te liggen en kan het beter het licht weerkaatsen, waardoor het meer glanst.

 • Moet ik wel of geen conditioner gebruiken als ik fijn haar heb?

  Als je fijn haar hebt, bestaat het gevaar om te veel producten te gebruiken, zodanig dat het haar verzwaart en slap langs je gezicht gaat hangen. Goede conditioners voor fijn haar hebben daarom een lichte formule, die niet verzwarend werkt. Als je het idee hebt dat je haar alsnog verzwaart, breng de conditioner dan alleen aan in de punten- zodat deze niet gaan klitten - en niet bij de haaraanzet.

 • Hoe lang moet ik mijn shampoo laten intrekken?

  Laat de shampoo minimaal 1 tot 2 minuten intrekken, zodat de actieve ingrediënten hun werk kunnen doen. Een goede shampoo voor beschadigd haar bevat naast reinigende ingrediënten om je haar schoon te maken, ook actieve ingrediënten die je haar weer opbouwen

 • Zijn de haarverzorgingsproducten van L'Oréal geschikt voor elke ethnische origine?

  Ja, de producten van L'Oréal zijn geschikt voor elke ethnische origine.

 • Haarkleuring

 • Hoe kan ik na het aanbrengen van een haarkleuring voorkomen dat het product uitloopt en vlekken op mijn gezicht achterlaat?

  Om vlekken op je gezicht te voorkomen veeg je het overtollige product weg met een watje of sponsje.

 • Kunnen allergische reacties bij haarkleurmiddelen voorkomen worden en zo ja, hoe dan?

  "Allergische reacties op de huid bij haarkleuringen kan je tijdig signaleren en kunnen daarmee worden voorkomen. Eventuele reacties kunnen worden aangetoond door 48 uur voor het gebruik van het product een allergiewaarschuwingstest op de huid te doen. Daarom geven we belangrijke informatie over de veiligheid duidelijk weer op al onze producten: BELANGRIJK: HAARKLEURINGEN KUNNEN EEN ALLERGISCHE REACTIE VEROORZAKEN, DIE IN SOMMIGE GEVALLEN ERNSTIG KAN ZIJN. U DIENT 48 UUR VOOR HET GEBRUIK VAN HET PRODUCT EEN ALLERGIETEST OP DE HUID TE DOEN. NIET GEBRUIKEN: Als u al een reactie heeft gehad na gebruik van een haarkleuring. Als u een jeukende of beschadigde hoofdhuid heeft. ZWARTE HENNA TATTOO: als u ooit een zwarte henna tattoo hebt gehad, ook al is het lang geleden, heeft u hoogstwaarschijnlijk een allergie opgebouwd zonder dat u het weet. Neem geen risico. Gebruik dit product pas als u 48 uur eerder een allergietest op de huid hebt gedaan. KOOP HET PRODUCT TIJDIG ZODAT U 48 UUR VOOR GEBRUIK DE ALLERGIETEST OP DE HUID KUNT DOEN."

 • Komen allergieën voor haarkleuringen vaak voor?

  Nee, ze komen zelden voor. Veel mensen kunnen allergisch zijn voor een groot aantal stoffen, waaronder voedingsstoffen en natuurlijke producten. Reacties op haarkleuringen zijn echter heel zeldzaam. Deze reacties kunnen ontstaan bij een klein aantal mensen, in het bijzonder als ze een tijdelijke tatoeage hebben gehad, zoals een “black henna” tattoo.

 • Nadat ik mijn haar gekleurd heb, zie ik geen resultaat. Hoe komt dit? Hoe kan ik mijn kleur corrigeren?

  Er kunnen meerdere factoren zijn die aan de oorzaak liggen waarom de kleur niet veranderd is. Zo kan het zijn dat u een tint hebt gekozen die te dicht bij uw natuurlijke haarkleur ligt. Indien u een donkerder resultaat wenst, wacht 48 uur en kleur dan uw haar opnieuw met een nieuwe, donkerdere tint. Voor een lichtere nuance kan het zijn dat u in twee stappen moet werken. Voor meer informatie, contacteer onze klantendienst op het nummmer +32 2-210 06 78.

 • Nadat ik mijn haar gekleurd heb, blijven mijn grijze haren zichtbaar. Hoe komt dit?

  Een permanente kleuring is de enige kleuring die uw grijze haren kan bedekken. Voor een betere dekking, raden we u aan de kleuring eerst aan te brengen op de grijze haren. Op deze manier kan de kleuring langer intrekken op deze haren. Bij sommige producten wordt het aangeraden om de kleuring langer te laten intrekken om grijze haren te dekken. Volg de aanbevelingen op de veraplkking. Bovendien is ook de keuze van de kleur erg bealngrijk. Neutrale of vergulde tonen bieden vaak de beste dekking. Vermijd zeer heldere blonde tinten aangezien deze vooral de kleur willen oplichten, en niet als doel hebben grijze haren te dekken.

 • Met welke frequentie moet ik mijn haar (her)kleuren?

  Wanneer u een semi-permanente haarkleuring gebruikt, kunt u uw haar opnieuw kleuren na 8 tot 10 wasbeurten na de vorige kleuring. Voor een ton-sur-ton haarkleuring, kunt u opnieuw kleuren na 6 tot 8 weken. Bij een permanente haarkleuring tot slot raden we u aan om een retouche uit te voeren elke 4 tot 6 weken.

 • Is het kleuren van je haar veilig?

  Haarkleuringen zijn grondig onderzocht en hun veiligheid werd herhaaldelijk bevestigd door onafhankelijke wetenschappers en regelgevende instanties. Consumenten kunnen onze haarkleuringen in alle vertrouwen blijven gebruiken zolang de instructies juist in acht worden genomen.

 • Is het slecht voor mijn gekleurde haar om in de zon te zitten?

  Net zoals het goed is om je huid te beschermen tegen de zon, is het goed om je haar hier tegen te beschermen. Een goede kleurshampoo bevat uva/uvb filters die precies dit doen. Als je je haar niet beschermt, dan beschadigt je haar en vervaagt je kleur.

 • Heb ik een haarmasker nodig voor mijn gekleurde haar?

  Door je haar te kleuren, wordt het vaak ook wat droger. Het is dan van belang dat je het goed verzorgt. Een haarmasker eens per week is dan geen overbodige luxe en zorgt voor de nodige voeding van je haar. Als je merkt dat je droge punten houdt, kun je hiervoor een olie gebruiken.

 • Is zwemmen slecht voor mijn gekleurde haar?

  Chloor dat in zwembadwater zit is slecht voor je haar en doet je kleur vervagen. Doe tijdens het zwemmen je haar in een knotje boven je hoofd of als het toch nat geworden is, spoel je haar dan achteraf goed uit.

 • Styling

 • De spuitdop van mijn haarlak is verstopt: wat te doen?

  Als er wat haarlak is blijven zitten op het spuitstuk van de dop, kan deze hard worden en het gaatje van de spuitdop verstoppen. Houd de dop onder de warme kraan om zoveel mogelijk opgedroogde haarlak op te laten lossen. Probeer overblijvend residu te verwijderen met je nagel of een prikkertje. Let op: prik nooit in het gaatje van de spuitdop! Niet alleen kun je restjes verder het kanaal induwen, ook is het gevaarlijk doordat haarlak in een houder onder druk zit.

  Wil je voorkomen dat het spuitstuk van je bus haarlak verstopt raakt? Spoel deze dan na gebruik af met warm water, om restjes te verwijderen.

 • Is het gebruiken van een föhn of stijltang slecht voor mijn haar?

  Het gebruiken van hitte op je haar, beschadigt je haar erg, dus als je het doet, is het aan te raden om van te voren een hitte beschermende spray te gebruiken. Daarnaast is het bij het föhnen zaak dat je dit met de haarrichting mee doet (van de haaraanzet naar de punten). Zo voorkom je dat de haarschubben gaan openstaan en je haar pluizerig wordt.

 • Hoe gebruik ik een hittebeschermende spray?

  Een hittebeschermende spray gebruik je na het wassen van je haar op vochtig tot handdoekdroog haar. Spuit de spray op een afstand van ongeveer 15cm van het haar. Daarna kun je het haar föhnen, stijlen en stylen zoals je gewend bent.

 • Hoe krijg ik mijn haar met stylingproduct weer schoon?

  Gels en textures op waterbasis zijn gemakkelijk uit te wassen tijdens een wasbeurt met warm water en een shampoo voor normaal haar. Sommige textures als clays en pastes (met name de sterkere en drogere varianten) kunnen wat moeilijker uitwasbaar zijn. Was het haar met warm water en laat je shampoo enkele minuten intrekken om goed zijn werk te kunnen doen. Als het nodig is, was het een tweede keer met shampoo.

 • Wat moet ik doen als er een stylingproduct, zoals haarlak of gel, in mijn ogen is gekomen?

  Bij contact van het product met de ogen onmiddellijk met overvloedig water spoelen. Contactlensdragers: indien mogelijk contactlenzen eerst verwijderen, alvorens de ogen te spoelen.

  Om te voorkomen dat je (restjes) van het product in je oog krijgt raden we je aan direct na het aanbrengen je handen goed te wassen met zeep: zo voorkom je dat je bij het wrijven in je oog kans hebt dat je er restjes stylingproduct inwrijft.

 • Make Up

 • Hoe lang zijn de make-up producten houdbaar?

  Op elk make-up product zit een sticker. Op deze sticker staat onder andere een barcode, maar ook een afbeelding van een open product met hierop een nummer dat aangeeft hoe lang een product houdbaar is na openen. 12M staat bijvoorbeeld voor 12 maanden.

 • Waar zijn de ingrediënten van de diverse make-up producten te vinden?

  Op elk make-up product zit een sticker. Op deze sticker staat onder andere een barcode. Deze sticker kan opengeklapt worden, waarna de ingrediënten zichtbaar zijn aan de binnenkant van de sticker.

 • Productingrediënten

 • Gebruiken jullie methylisothiazolinon (MI) in jullie producten?

  De hoogste prioriteit van L'Oréal is de veiligheid van de consument en we gebruiken alleen conserveermiddelen met strenge veiligheidseisen. Wanneer er bezorgdheid ontstaat over een conserveermiddel, beoordeelt de Groep, samen met de Industrie, de veiligheid ervan. Daarom hebben we in 2013 proactief besloten om methylisothiazolinon (MI) in producten die op de huid blijven uit te faseren. L'Oréal gebruikt trouwens geen MI in haar hypoallergene, baby- en zonbeschermingsproducten. We volgen nauwlettend de herziening van de veiligheid van MI uitgevoerd door de Europese Commissie. Deze herziening zal een veilig gebruik van MI helpen te definiëren als conserveermiddel in af te spoelen cosmeticaproducten op het meest efficiënte concentratieniveau.

 • Gebruiken jullie hormoonontregelaars in jullie producten?

  We volgen met belangstelling de bezorgdheid rondom de zogenaamde hormoonontregelaars in cosmetica. We hebben het vakgebied van endocriene modulatie langdurig bestudeerd en hebben dit volledig geïntegreerd in de parameters gebruikt voor het veiligheidsassessment van de ingrediënten. Alle nieuwe grondstoffen worden gescreend en de ingrediënten die we al gebruiken worden voortdurend geëvalueerd. Wij garanderen dat onze producten veilig zijn.

 • Gebruiken jullie plastic microbeads in jullie producten?

  "L'Oréal neemt de kwestie van haar invloed op het milieu zeer serieus en is vastbesloten ervoor te zorgen dat alle producten het beste milieuprofiel krijgen. Sinds 1995 hebben we een onderzoekslaboratorium dat is gespecialiseerd in het beoordelen van de invloed van onze formules op aquatische ecosystemen. L'Oréal heeft besloten om de bezorgdheid over plastic microbeads openlijk te uiten en is vastbesloten om al deze polyethyleen microbeads in 2017 uit haar scrubs te halen. Het geleidelijk afschaffen van een ingrediënt is een ingewikkeld proces. Het vereist de analyse en identificatie van een betrouwbaar alternatief dat voldoet aan meerdere criteria (waaronder de veiligheid van mensen en milieu, doeltreffendheid, duurzame toevoer van grondstoffen en algemene kosten). De Groep is op zoek naar natuurlijke alternatieven (bijv. minerale deeltjes, zaden van vruchten) die dezelfde doeltreffendheid en veiligheid bieden. U bent wellicht ook geïnteresseerd in onze algemene beloftes en milieuprofiel. We hebben ons voorgenomen om tegen 2020 ons milieuvoetafdruk met 60% te verminderen ten opzichte van 2005. We zullen onze CO2-uitstoot in absolute termen met 60% verminderen, evenals ons waterverbruik per eindproduct, en afval per eindproduct met 60% ten opzichte van 2005. We zullen onze teams elke dag inzetten om de invloed op het milieu van onze vestigingen en distributiecentra te verbeteren. Bovendien hebben we ons voorgenomen om geen afval naar de vuilstortplaats te sturen en de CO2-uitstoot van ons transport met 20% per eindproduct te verlagen ten opzichte van 2011."